BÅSTAD 2022-05-27 KL. 13:00

Kulturskolan bjuder barn på kul-tur

Av Emil Sonander

Kulturskolan anordnar torsdagen den 2 juni föreställningen ”En kul-tur” vid Dahlmanska tomten. Pjäsen tar med oss på en tågresa där varje station bjuder på en ny miljö och unik berättelse.

Kulturskolan bjuder barn på kul-tur
Foto: Båstads kommun

Kulturskolan i Båstad är öppen för barn och ungdomar som vill utveckla sitt intresse för musik, dans och drama. Skolan erbjuder kurser inom flera områden från årskurs ett upp till gymnasienivå. Med pjäsen ”En kul-tur” vill man bjuda på en underhållande tillställning. Samtidigt hoppas man på att så ett frö för den yngsta generationens kulturintresse.

I pjäsen får vi följa vännerna Doris och Boris som ger sig ut på en händelserik tågluff. Med stopp vid stationerna ”Havet” och ”Djungeln” möter de lokala karaktärer och den spännande kulturen som finns där. Vid slutdestinationen Förslöv får de uppleva Bjärehalvön och kommer i kontakt med människorna som arbetar vid kulturskolan.
–Med musik, sång och dans får vi följa med två huvudpersoners resa till havet, djungeln och till vår kulturskola. Det blir ett äventyr i syfte att inspirera och entusiasmera barn och unga att komma till oss, säger Helene Steinlein, kulturskolechef.

Efter pjäsen presenteras vilka kurser som erbjuds och vilka instrument man kan lära sig spela. För den intresserade finns det möjlighet att få information huruvida man går till väga när man anmäler sig.

Nästa vecka kommer kulturskolan åka runt i skolorna och spela upp föreställningen. För allmänheten sätts pjäsen upp med fri entré torsdagen 2 juni kl 17:00 vid Dahlmanska tomten på Kyrkogatan.