Klik venligst
BÅSTAD 2023-04-17 KL. 15:00

Leonard Cohen-tolkningar på Ravinen

Av Carina Nilsson

Söndagen den 7 maj är det dags för alla fan av Leonard Cohen att bege sig till Ravinen i Båstad. Bandet The Relevant People gästar kulturhuset och bjuder på Leonard Cohen – på svenska.

Leonard Cohen-tolkningar på Ravinen
Bandet The relevant people och Janerik Lundqvist framför Leonard Cohen på svenska på Ravinen den 7 maj. Foto:Pressbild

Janerik Lundqvist är sångare och mest bekant som tolkare av Leonard Cohen på svenska. Han har sjungit på kaféer, på visfestivaler, i kyrkor och klosterruiner.
Under ett framträdande på Coheneventet i Montreal satt en lyrisk syster till Leonard i publiken. Efter intensiva påtryckningar från flera håll, blev han mer eller mindre tvungen att göra en Cohenplatta.

Sedan dess har han flera gånger uppträtt i bland annat Tyskland där han framfört Cohen på svenska tillsammans med hela eller delar av bandet The Relevant People.

I bandet ingår Anders Ehrenstråle, gitarr och arr, Kathrin Grube viola, Arne Dervall på elbas och Pia Ehrenstråle kör/sång.

Bandet och Janerik lovar att bjuda på en ”Cohenkänsla” utöver det vanliga. Nästan alla låtar framförs på i svensk översättning men ”First we take Manhattan” och ”Aint no cure for love” framförs i original på engelska.