BÅSTAD 2022-07-04 KL. 14:30

Nordea Open är igång för damerna

Av Erik Persson

Första dagen av Nordea Open är igång och Tournament Director för årets WTA, Sofia Arvidsson, beskriver en spännande vecka av damtennis framför oss.

Nordea Open är igång för damerna
På bild, Rebecca Peterson. Foto: Nordea Open

Första matcherna av årets Nordea Open WTA är igång och turnerings Tournament Director & fd. tennisproffs, Sofia Arvidsson, hoppas på svenskt avancemang under veckan.

– Det känns väldigt spännande. Det känns extra roligt att vi har sex svenska spelare med i lottningen – Varvat med gamla toppspelare som kan vara med att utmana, säger turnerings Tournament Director, Sofia Arvidsson.

Bland svenskarna med fina chanser för avancemang finns Rebecca Peterson, som visat goda resultat i början av året med bland annat vinst över världstvåan – Men som också tampats med otur av skador.

– Hon har en väldigt hög nivå – Och sen vet vi hur mycket hon älskar att spela här i Båstad, så hon kommer nog plocka fram sin bästa form, fortsätter Arvidsson.

Kategorin av turneringen, WTA 125, är ett utmärkt tillfälle för många lovande talanger att skapa sig erfarenhet och växa, där publiken får en chans att se morgondagens stjärnor ta fart.

Extra spännande blir det förstås för svenskarnas del inför hemmapublik.

– Morgondagen blir häftig. Vi har ju den så kallade Super Tuesday som vi brukar säga, med fyra svenskor på Centre Court’en. Med borttagna restriktioner och fri entré finns det ingen anledning att inte komma hit. Det kommer bli hur kul som helst!

För exakta tider och mer information om morgondagens Super Tuesday, besök nordeaopen.se.