Klik venligst
BÅSTAD 2024-06-13 KL. 13:18

Ny restaurang satsar på skaldjur i hamnen

Av Peter Jakobsson

Nu har det öppnat upp ett nytt tillskott bland restaurangerna i Båstads hamn. Det är Båstad Seafood som står bakom Skaldjursboden som serverar havets läckerheter för att ätas på plats eller att ta med ner på stranden.

Ny restaurang satsar på skaldjur i hamnen
Johannes Strandahl satsar i sommar på Skaldjurboden i Båstads hamn. I luckan står Edvard Norman som är redo att möta gästerna hela sommaren. Foto: Peter Jakobsson

Det var i mitten av april som Johannes Strandahl, som driver Båstad Seafood vid Entré Båstad, fick höra om möjligheten att öppna i hamnen i sommar och sedan dess har han jobbat på inför öppningen som var idag.

– Jag har ju aldrig varit rädd för att kasta mig in i nya projekt och när jag kollade in läget precis vid havet så kändes det så rätt, säger Johannes.

Sedan dess har de låtit måla om, fixat i ordning kök och kyldiskar, köpt massa utemöbler och gjort i ordning inför öppningen dagen innan Summer On som kommer locka tusentals besökare till området.

På menyn blir det klassiskt svenskt.

– Vi har valt att inte krångla till det utan det är enkla och goda grejer. Det blir räkmacka på vårt hembakta bröd, det blir fish and chips på koljafilé och hemmagjord remouladsås, vi serverar ekologisk varmrökt lax med potatis och egengjord sås. Sen blir det även skaldjur så som färska räkor i en trälåda, havskräftor och vill man lyxa till det så har vi en stor skaldjursplatå med allt man kan önska sig, berättar Johannes.

Mer sjönära går inte att få och det bassar bra när det ska serveras havets läckerheter. Johannes Strandahl och Edvard Norman ser fram mot sommaren i hamnen. Foto: Peter Jakobsson

Maträtterna går även att köpa med sig om man vill sätta sig på piren eller på stranden och äta. Blir man kvar på serveringen finns dock möjlighet till att njuta både öl och vin till maten.

Bredvid serveringen finns även en butik med kyldisk där det säljs skaldjur och fisk för de som vill ta med sig och laga hemma.

– Det är ju många som kanske köper med sig till sina husbilar eller liknande. Vi kommer i sommar även sälja lite baguetter som man kan ta med sig, säger Johannes.

Smörgåstårta med läckerheter från havet. Foto: Peter Jakobsson

I början har de öppet över helgerna.

– Vi börjar med att ha öppet torsdagar till lördagar från halv tolv och så långe det är folk men senast klockan 22. Senare i sommar har vi öppet alla dagar men det är väldigt väderberoende så vi får se hur det blir med det.

Butiken kommer vara öppen även när det regnar.

– Ja, oavsett väder håller butiken öppet till klockan 18, säger Johannes.

Från kyldisken finns godheter att köpa med hem, eller till stranden. Foto: Peter Jakobsson

Nu hoppas Johannes att besökarna i hamnen ska uppskatta den nya skaldjursboden.

– När vi varit här och fixat i ordning har det kommit folk som sagt att de tycker det är trevligt att vi ska öppna så vi hoppas det kommer många till oss. Tanken är att detta ska bli första sommaren av många med skaldjursboden i hamnen. Det ska bli superkul!, avslutar Johannes.