Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-11-16 KL. 08:00

Önskar stormsäker badstege vid Malen

Av Peter Jakobsson

I ett medborgarförslag till Båstads kommun efterfrågas en storm- och vintersäker badstege till stenbryggan vid badplatsen nedanför Tångvägen i Malen. Fler och fler badande året runt gör att efterfrågan finns. ”Låt oss göra det lättare att kunna ta sig ett bad även på höst, vinter och tidig vår!” skriver Annika Overby i medborgarförslaget hon skickat till Båstads kommun.

Önskar stormsäker badstege vid Malen

Hon menar att gå i havet från stranden är besvärligare på höst/vinter/tidig vår, ofta mycket tång i strandkanten, vattnet är mörkare och man ser inte alltid alla ”sandgropar” som bildats i vattnet och riskerar då att trampa snett.

Många bryggor och badstegar tas upp på hösten för att skona konstruktionerna från stormar. En fast trappa finns ute på piren i Båstads hamn. Den används flitigt av året-runt-badare. Med fler badare önskas nu även en permanent badstege längst ute på piren vid badplatsen vid Tångvägen i Båstad.

Där är det långgrunt och genom att kunna komma i vattnet från piren så kommer man till bättre vatten då det vid strandkanten ofta ligger tång.

Förslagsförfattaren menar även att det skulle vara bra marknadsföring för Båstad att ha fler vinteranpassade badplatser. ”Här i Båstad har vi möjligheten att bada året runt från brygga med fast badstege/trappa!” skriver hon.

Medborgarförslaget tas in till politiken så de kan avgöra om den ska beredas av tjänstemännen.