Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-09-03 KL. 11:36

Parkeringssyndare skapar farlig trafiksituation

Efter att parkeringen utanför Lyckankiosken under sommaren ändrades till att bli lastplats mellan 06.00 och 14.00 alla dagar i veckan har ämnet återkommande kommit upp i sociala medier. Trots att det nu gått flera månader är problemet långt ifrån löst och trafikanternas vårdslösa beteende har nu blivit en trafikfara.

Parkeringssyndare skapar farlig trafiksituation
Lastbilen tvingas ställa sig på vägen eftersom lastplatsen är full.

Anledningen till att lastplatsen kommit till är för att skapa en säkrare trafikssituation kring Lyckantorget. Med den nya lastplatsen skall alla leveranser till paketutlämningen och Lyckankiosken göras via Köpmansgatan. Men lösningen som skulle säkra trafiksituationen, framförallt för gångtrafikanter och cyklister har nu kommit att bli en trafikfara, detta eftersom de nya parkeringsreglerna inte respeteras.

När Bjäre NU var på plats vid lunchtid på fredagen var lastplatsen fylld med bilar samtidigt som en lastbil från PostNord tvingades blockera ett helt körfält för att kunna utgöra sin leverans. Detta medförde långa köer och irriterade bilister samt såklart en fara för såväl lastbilschauffören som de som gångtrafikanter som ska passera på det närliggande övergångsstället.