Klik venligst
BÅSTAD 2022-04-10 KL. 08:00

Populärt restaurangkoncept flyttar till Båstad

Av Carina Nilsson

Konceptet med kvalitetshamburgare i ett pop up- kök gjorde succé i Mellbystrand förra året.

Nu öppnar ägarna till konceptet Burgers & Dreams en filial i Båstad, förhoppningsvis redan i maj.

Populärt restaurangkoncept flyttar till Båstad
Rivieragrillen får nytt liv när företaget Burgers & Dreams öppnar sommarkrog utanför lokalen. Foto: Carina Nilsson

Bakom företaget finns kocken och krögaren Fredrik Lorentzon samt Lars Larsson och hans fru Ulrika Larsson.

Fredrik har tillbringat alla sina somrar i Mellbystrand men tycker att det har blivit lite dött i samhället de senaste åren.

– Jag har drivit flera restauranger i Stockholm där jag bor, och hade precis sålt mitt senaste företag. Jag hade egentligen tagit en paus och skulle vara ledig, men tillsammans med Lars och Ulrika bestämde jag att köra i gång något bara på skoj, säger Fredrik.

Vid gamla Mellbybadet fick de tillgång till mark och kunde bygga en padelbana. Samtidigt byggde Lars om en container till ett kök, som de satte upp strax intill.
I köket lagade de hamburgare med kvalitetsråvaror och närproducerat.


Krögaren Fredrik Lorentzon startade Burgers & dreams mest som ett roligt sommarprojekt. Men konceptet gjorde succé och i år flyttar pop up-köket till Båstad medan Mellbystrand får en restaurang. Foto: Privat


– Det blev verkligen en succé och vi fick betydligt mer att göra än planerat, säger Fredrik.

I år tar de konceptet vidare. Burgers & Dreams i Mellbystrand kommer att flytta in i Lundströms bodar i Mellbystrand och bli en restaurang medan pop up-köket flyttar söderut till Båstad.

– Vi har funderat på det länge, och sökt efter en lämplig plats i Båstad. Till sist föll valet på gamla Riviera-grillen. Det är lättillgängligt och det händer väldigt mycket i området runt Hemmeslöv och Allarp med en stor befolkningsökning. Vi kommer inte att använda själva lokalen för gästerna, men det finns plats att sätta in dynor, kylar med mera, säger Fredrik.

Tanken är att det ska vara bra mat för en hyfsad peng. I Båstad tror han att det kommer finnas en stor potential för folk som vill hämta mat.

– Man kan beställa maten via en webshop. Inte via en app som man måste ladda ner det, skulle jag själv aldrig göra, utan man klickar in på webshopen och beställer där. Då får man en tid när maten är klar, och man kan också se om det är 15 minuters kö eller tre timmar. Vi tror att det kommer att bli enklare för både gästerna och personalen att planera på det sättet.


Satsningen på kvalitetshamburgare för en hyfsad peng gjorde succe i Mellbystrand i fjol. Foto: Privat


Fredrik tror att de också kan hitta samordningsvinster med restaurangen i Mellbystrand.

– Det är jättesvårt att hitta duktiga kockar idag, och även svårt att hitta bostäder att erbjuda. Men har vi duktiga kockar i Mellbystrand så skulle de kunna jobba fram bra grunder även för filialen i Båstad med såser, efterrätter med mera.

Fredrik hoppas och tror att de kommer att kunna öppna i maj, och kanske hålla öppet under veckosluten i början av säsongen.

– Drömmen är att kunna öppna på fler platser efterhand eller att kunna erbjuda det här som ett franchisingkoncept. Idag är det väldigt svårt att starta något eget inom restaurangbranschen eftersom det krävs mycket kapital. Det hade varit kul att kunna erbjuda konceptet till unga krögare som vill satsa, säger Fredrik Lorentzon.