Klik venligst
BÅSTAD 2022-04-05 KL. 11:30

Ramute satsar på bad- och underkläder

Av Carina Nilsson

Båstad kommer snart att få en ny butik som ska sälja underkläder och badkläder.

Butiken öppnar lagom till påsk och får namnet LaRama, efter butiksinnehavarens smeknamn.

Ramute satsar på bad- och underkläder
Ramute Olofsson öppnar snart sin egen underklädesbutik i Båstad, granne med Interflorabutiken på Köpmansgatan. Foto: Carina Nilsson

Butikens ägare Ramute Olofsson är mitt upp i förberedelserna och renoveringen av Miss Ellys gamla lokaler på Köpmansgatan.
– Vi har minskat butiksytan lite, men det blir ändå 230 kvadratmeter. Vi håller nu på för fullt för att få i ordning allt till öppningen den 13 april. Jag har god hjälp av min bror och hela familjen, säger Ramute Olofsson.

Ramute har tidigare drivit en barnklädesbutik i Ängelholm och hon har även arbetat på Miss Elly. När barnen flyttade hemifrån kände hon att det var dags att satsa på ett eget företag.
– Mina barn har peppat mig jättemycket, och de förstod att jag behövde något nytt att fokusera på när de flyttade hemifrån för att studera. Jag känner också att det här är det jag kan och vill göra. Det ska bli väldigt roligt att få driva mitt eget företag. Visst har jag haft många farhågor med pandemin, kriget och annat, men man måste våga satsa, säger hon.

Ramute kommer att sälja underkläder, badkläder, en del skor och strumpor. Hon kommer att fokusera mycket på personlig service.


Ramute har renoverat lokalen med hjälp av familjen och har sedan ett stort lager med varor att packa upp innan öppningen den 13 april. Foto: Carina Nilsson


– Just när man ska köpa underkläder är det många som uppskattar den personliga servicen. Många köper fel BH-storlek, det är vanligt att man tar för stor storlek runt omkring kroppen och för liten kupstorlek. Det finns så mycket teknik bakom en bra BH och det är olika för alla vad som passar bäst. Där kan man verkligen hjälpa kunden med urvalet, säger hon.

Ramute kommer att bredda sortimentet lite så att det finns något för alla åldrar.
– Det ska fortfarande vara kvalitet men det ska också finnas något för olika åldrar, och lite olika prisklasser.

Hur var det då med namnet?
–Rama är mitt smeknamn, och eftersom det ska bli mitt eget företag så blev det LaRama, säger Ramute Olofsson.