Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BÅSTAD 2021-11-15 KL. 16:00

Scala biografen bjöd in till vaccineringsfest med jultema

Av Peter Jakobsson

Från början av juni till slutet av oktober har bion i Båstad agerat vaccinationscentral. Nästan tio tusen doser gavs i armar under den tiden av Apoteket Kronans sjuksköterskor. För att tacka för ett väl utfört jobb bjöd Hannes dem på förhandsvisning av julens stora svenska film.

Scala biografen bjöd in till vaccineringsfest med jultema

Pandemin satte praktiskt taget totalstopp för biofilmsvisningar. Hannes Gerhard stod där med sin biograf men hade inte möjlighet att visa film. Tidigt i pandemin införde Hannes konceptet med Juke Box-bio. Mindre slutna sällskap kunde hyra in sig och se valfri film. Sen var det filmvisningar för både gosedjur, krukväxter och spöken. Uppfinnesrikedomen för att över huvud taget kunna ha någon verksamhet på bio var stor. När så vaccineringarna skulle börja kom idén att upplåta biografen till att bli vaccinationscentral på dagtid.
Apoteket Kronan nappade på idén och den 10 juni fick de första personerna sin dos vaccin på bion.
– Jag blev kontaktad av Hannes som presenterade idén och jag föll för den direkt. Trots att vi har många lagar, regler och förordningar kring vårdinrättningar så fick vi snabbt till godkänd vaccinering på bion. Att vi nu har gett runt tio tusen vaccindoser till sex tusen personer är fantastiskt, säger Martin Johansson distriktschef på Apoteket Kronan.
Det har varit ett antal sköterskor som utfört vaccineringen. Dessa tackades nu efter genomfört uppdrag med en förhandsvisning av nya filmen ”Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton”. De fick även en liten present och värmande applåder.

Salongen var nästan helt fullsatt med sköterskor, deras familjer och andra inbjudna. Det bjöds på kaffe, julmust, bullar och kakor. Hannes som har sparat tomma vaccinflaskor passade på att visa det konstverk han gjort av en del av dem. Det är en tavla gjord av vaccinflaskor där det i mitten stod siffrorna 9562.
– Det är exakt så många stick som gjordes på biografen. Tavlan kommer hänga i foajén för att alltid påminna om denna tiden, säger Hannes Gerhard.

Till filmvisningen kom även några som hade vunnit sina platser genom en tävling här i Bjäre NU. Genom att skicka in bild på när de fick vaccin på bion och en motivering till varför de ville se filmen var det fem lyckliga vinnare som kunde gå själva eller med sällskap.