Klik venligst
BÅSTAD 2024-07-04 KL. 15:45

Uber – nu finns företaget även i Båstad

Av Peter Jakobsson

Uber – nu finns företaget även i Båstad
Uber erbjuder nu taxiresor i Båstad som man bokar enkelt via en app. Foto: Pressbild

Nu har taxiföretaget Uber lanserat deras tjänst UberX i Båstad. Lanseringen är ett gensvar på en ökad efterfrågan av Ubers tjänster, inte minst under sommarsäsongen. I samband med detta har Uber även ingått ett samarbete med tennisturneringen Nordea Open.

– Vi är glada att välkomna Uber som en ny samarbetspartner till Nordea Open. Under veckorna förväntar vi oss en publikanstormning och genom Ubers närvaro i Båstad kan vi erbjuda våra besökare en ny möjlighet att ta sig till och från arenan på ett prisvärt och säkert sätt, säger Sara Bergh, Operation Manager på Nordea Open.

För att åka med Uber beställer man taxin genom en app där man anger upphämtningsplats och destination. En legitimerad taxiförare bekräftar resan och priset visas i förväg. Betalning sker säkert via appen efter avslutad resa. UberX är Ubers populäraste resealternativ som erbjuder prisvärda vardagsresor för upp till fyra passagerare. I andra städer finns andra Uber-tjänster med finare bilar men i Båstad är det endast UberX som erbjuds just nu.

– Vi är väldigt stolta över att lansera UberX i Båstad som blomstrar på somrarna. Vi letar alltid efter nya sätt att minska privat bilägande och tror att vi kan göra vardagsresandet mer effektivt och bidra till minskade utsläpp, samtidigt skapar vi nya inkomstmöjligheter för professionella taxiförare runt om i landet, kommenterar Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber i ett pressmeddelande.

Alla partnerförare inom Uber är fullt licensierade taxiförare med taxilegitimation och taxitrafiktillstånd. Tjänsten i Båstad lanserades 3 juli.

Peter Jakobsson