BÅSTAD 2022-07-23 KL. 08:00

”Vi har varit väldigt måna om det riktiga hantverket"

Av Erik Persson

Med en lång erfarenhet inom mässbranschen, beskriver nya ägaren av Hantverksmässan i Båstad, Ewa Fagander, en god magkänsla inför årets upplaga.

”Vi har varit väldigt måna om det riktiga hantverket
"Det känns särskilt roligt att kunna erbjuda gångavstånd för alla som befinner sig i byn". Foto: Arkiv

Hantverksmässan i Båstad är en av Sveriges största och mest populära hantverksmässor, som blivit en mötesplats för alla sinnen. Första mässan genomfördes redan 1990 och har sedan dess vuxit till att bli en tradition för många besökare och utställare runt om i landet.

Efter de senaste fem åren där hemvisten varit på Norrvikens trädgårdar, fortsätter nu Hantverksmässan sitt nya ägarskap på Prästliden i centrala Båstad.

– Efter samtal med kommunen var Prästliden det bästa alternativet. En härlig plats mitt i Båstad med närliggande parkering för den med bil och goda transportförbindelser för den som väljer kollektivtrafik – sen känns det särskilt roligt att kunna erbjuda gångavstånd för alla som befinner sig i byn.

– Jag tycker vi har lyckats kombinera en trevlig plats som passar både besökaren och utställaren.

Nya ägaren, Ewa Fagander, fortsätter att beskriva det nya ägarskapet.

– Jag har en lång erfarenhet inom mässbranschen där jag till vardags arbetar med Alla Mässor, Sveriges största mässkalender. Det har skapat mig ett stort nätverk genom åren, sen har jag själv arrangerat mässor, så som Margretetorps Trädgårdsmässa för att nämna något lokalt.

– Visst har pandemin påverkat några utställare, men vi har också funnit många nya. Oavsett, nya som gamla, kommer alla utställare att bidra med riktigt hantverk – något vi är väldigt måna om.

Med ny ägare finns det gott om energi för framtiden.

– Vi ser fram emot att kunna arrangera Hantverksmässan i minst 30 år till och fortsätta att utvecklas, avslutar Ewa Fagander.

Hantverksmässan går av stapeln 29–31 juli.