Bada och sola med respekt och med avstånd

620

De stora nöjesparkerna förblir stängda denna sommar. Inga lättnader gavs och problematiken ligger i att nöjesparkernas tivolinöjen faller under ordningslagen och förordningen om allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, vilket i dagsläget inte tillåter fler än 50 personer på grund av pandemin.

Inrikesminister Mikael Damberg förklarar regeringens beslut med att: ”Börjar vi göra undantag för en sektor börjar man fråga sig varför inte Allsvenskan i fotboll ska få ett undantag, varför inte utomhuskonserter ska få ett undantag. Vi anser att vi har gjort ett antal lättnader i restriktionerna inför sommaren och vårt fokus är att hålla ut och hålla i.”

Något som inte infaller under allmänna sammankomster och offentliga tillställningar är att lägga sig på stranden och sola och bada. Det är en syssla som många redan njutit av under de varma dagarna sommaren bjudit på än så länge. Bjäre har ju miltals av sköna stränder med plats för tusentals personer. Men det borde finnas plats för alla, även med tilltaget avstånd mellan sällskapen. Dock finns det bryggor och andra badplatser där det kan bli mycket folk på liten yta. Vi får alla visa hänsyn och respektera avstånd så vi inte riskerar att sommarnöjet byts mot andningssvårigheter.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU