Världens bästa padelspelare kommer till Båstad den 30 juli-2 augusti. Då arrangeras den nya tävlingen America vs Europe by Euro Finans där de tio bästa spelarna på världsrankningen kommer att delta. Med prispengar på en miljon kronor blir turneringen även den högst betalda padeltävlingen genom tiderna.

Tävlingens grundare, Lisandro Borges från Argentina, arrangerar även Buenos Aires Masters som är en del av den professionella padeltouren. Inspiration till turneringen America vs Europe by Euro Finans, där två lag med nio amerikanska respektive europeiska spelare gör upp om segern, kommer ifrån Laver Cup och ATP Touren i tennis. Båstad blir första stad någonsin för denna nystartade turnering.
– Jag är väldigt nöjd över att tävlingen sker i Sverige och framför allt i Båstad då de tidigare tävlingarna i Båstad har varit mycket uppskattade av spelarna och World Padel Tour. Dessutom är padel den snabbast växande sporten i landet, säger Lisandro Borges.

Turneringen pågår under tre dagar och samlar de allra främsta padelspelarna. Samtliga tio högst rankade spelarna i världen kommer att delta i de båda lagen, som leds av två ikoniska legendarer inom padel.
– Vi kan redan nu avslöja att en toppspelare från Sverige kommer att delta i tävlingen och ingå i Europalaget. Den svenska padelpubliken vill veta var vi står mot det allra bästa motståndet i världen och nu får de chansen att göra det live i Båstad, säger Reza Deheshjoo, turneringsdirektör för tävlingen.

Som arrangör för tävlingen står Euro Finans i samarbete med Arena Båstad och Hotel Skansen. Euro Finans är sedan tidigare huvudsponsor till Svenska Padelförbundet, Padellandslagen och Swedish Padel Tour. Dessutom är Euro Finans huvudsponsor till världens bästa spelarpar, nuvarande världsettan Paquito Navarro och hans partner Pablo Lima.
– Vi är mycket stolta och nöjda över att kunna presentera tävlingen America vs Europe by Euro Finans. Vi lovar publiken padel i världsklass och många intressanta matcher, avslutar Reza Deheshjoo.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON