Bjäre Cup spelas för 43:e gången

2008

I sedvanlig ordning viks trettonhelgen för innefotboll i kubik i Båstad. Den anrika turneringen Bjäre Cup arrangeras för 43.e gången i Strandängsskolans idrottshall och under fyra dagar kämpar nästan 700 innefotbollsspelare, eller futsal som det heter, om medaljer och ära.

Det är ett digert arbete att planera och styra upp 69 fotbollslag som ska kampera under fyra dagar under trettonhelgen i början på januari. Närmre 700 fotbollsspelande barn, ungdomar och vuxna kommer att delta i cupen i futsal som i år arrangeras för 43.e gången. Ingen trodde väl att Bjäre Cup skulle bli en sådan institution när Inge Pålsson och några andra i Förslövs IF drog igång innefotbollsturneringen, med inspiration från Danmark, i mitten på 1970-talet. Deltagarantalet har varierat upp och ner genom åren, men med nästan 700 anmälda deltagare får man nog säga att turneringens överlevnad på sikt känns hyfsat trygg.

Turneringens deltagare spänner över åldrar från F- och P7 ända upp till seniorer på både dam- och herrsidan. Majoriteten av lagen utgörs av klubbarna på Bjäre, men föreningar från både Helsingborg och Malmö/Lund letar sig in i årets anmälningslistor. Kvarnby IK, Dösjebro IF och Råå IF är några av föreningarna som åker en bit för att kunna delta i årets upplaga. I herrseniorklassen blir det också spännande att se FC Ängelholm. En klubb som enbart ägnar sig åt futsal, innefotboll, och som hyser en rad lokala fotbollsprofiler som normalt företräder andra klubbar under utomhussäsongen.

Bjäre Cup inleds på eftermiddagen torsdagen den 4 januari och sen blir det futsal i Strandängsskolans idrottshall dagarna i ända fram till och med söndagen den 7 januari.

Spelschema Bjäre Cup 2018

Torsdag 4/1
F13/14, P10, P15, P16

Fredag 5/1
P11, P12, P13, P14

Lördag 6/1
F10, F11/12, Senior Dam och herr.

Söndag 7/1
P7, P8, P9, F7, F8, F9

Alla deltagare får medalj. Från 13-årslagen och uppåt erhåller vinnande lag en pokal.

TEXT: Roger Bengtsson