BJÄRE 2022-11-01 KL. 13:21

Årets julkalender

Kronprinsen som försvann är en fartfylld, spännande och mysig vintersaga, som utspelar sig i en tid för länge sen då kungar och drottningar härskade. Kronprinsen och Hilda, två barn från olika världar, blir mot alla odds vänner och är med om ett storslaget äventyr.

Årets julkalender
Foto: Johan Paulin /SVT

Handling?I ett land för länge sedan blir den unge kronprinsen Carl Vilhelm Gyllencrona anklagad för att ha kidnappat sin egen mamma, Drottning Lovisa. Han tvingas fly det kungliga slottet och nere i staden möter han den fattiga flickan Hilda, som hjälper honom att gömma sig under falsk identitet. Hilda lär honom allt om det hårda livet som fattig. Kvar på slottet finns narren, Kronprinsens förtrogne, som är den enda som vet att kronprinsen är oskyldig. Soldater, lycksökare och en mystisk man med mask jagar efter kronprinsen i gränderna… Vem är det som vill ta över makten och komma åt rikets skattkammare? Det blir en kamp för att rentvå prinsen, rädda drottningen och ta tillbaka tronen!

I rollerna
Kronprinsen spelas av Xavier Canca-Englund och hans bästa vän Hilda spelas av Kerstin Linden. I rollerna även Maria Lundqvist (Hildas farmor Nanni), Arvin Kananian (narren Amir), Alva Bratt (hertiginnan Augustina, kronprinsens kusin), Anton Lundqvist (löjtnant Silverdufva), Dilan Gwyn (Drottningen), Sissela Kyle (Riksdomaren), Dag Malmberg (general Lejongap), Sissela Benn (kammarfrun), Joel Spira (Torsten) och Christoffer Nordenrot och Magnus Sundberg (vakterna Frisk och Rask).