Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-04-08 KL. 11:05

Aleris lämnar över Åsliden till Båstad kommun

Aleris lämnar över Åsliden till Båstad kommun

Sedan februari 2015 har Båstads kommun lagt ut driften av vård- och omsorgsboendet Åsliden till det privata företaget Aleris. De har under åren drivit verksamheten med hög kvalitet men inte fått ihop ekonomin.

Åsliden i Östra Karup är ett boende som består av 35 lägenheter med fin utsikt över beteshagar och åkrar. För ett antal år sedan la kommunen ut driften av äldreboendet till privata aktören Aleris. Kontraktet var på tre år med möjlighet till förlängning. Nu när förlängningen skulle diskuteras var kommunen väldigt nöjda med Aleris och ville gärna ge dem förlängning ytterligare tre år. Aleris väljer dock att avstå från att vilja förlänga avtalet. Anledningen är ekonomin då driften gått med röda siffror och trots åtgärder så får de inte ekonomi i det.

Beskedet att Aleris inte ville förlänga kom som en liten chock för kommunen.
– Jag blev ledsen över beskedet. Vi har varit väldigt nöjda med Aleris, berättar Vård- och omsorgsnämndens ordförande Eddie Grankvist (BP) på kommunfullmäktigemöte.
Aleris avtal löper till sista september och från första oktober är tanken att Båstads kommun ska driva boendet i egen regi igen. Alla de 34 anställda ska få möjlighet att jobba kvar och förhoppningsvis kommer driften övergå till kommunen utan att det ska påverka de boende.

TEXT OCH FOTO: Peter Jakobsson