Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-08-31 KL. 19:41

Båstad Magazine 2018 nominerat till Svenska Designpriset

Båstad Magazine 2018 nominerat till Svenska Designpriset

Båstad Magazine har nominerats till Svenska Designpriset i kategorin Magasin. Det är andra tillfället som byns livsstilsmagasin nominerats och senast blev det en tredje placering. Nu siktar tidningens formgivare Julia S Ormsmarck högre och hoppas på vinst.

Svenska Designpriset delas ut en gång per år och är uppdelat i olika kategorier, en av dessa är redaktionell print - kategori magasin och det är i denna som Båstad Magazine blivit ett av de fyra nominerade magasinen. Julia S Ormsmarck är tidningens formgivare och hon beskriver känslan av att bli nominerad:
– Det är väldigt stort, vi behöver alla en klapp på axeln då och då och detta är helt klart en av de större klapparna jag fått, skrattat hon,

Magasinet var nominerat för två år sedan också, tror du chansen att vinna är större i år?
– Det tror jag absolut, magasinet utvecklas hela tiden och det året slutade vi på tredje plats med Filter som är ett av landets ledande magasin på platsen ovanför, bara det är ganska häftigt.

Hur skulle du vilja beskriva Båstad Magazine 2018, utgåvan ni är nominerade för?
– Det är ett väldigt gult nummer men också lite galnare. Vi tänjde lite mer på gränserna det året och gick utanför ramarna, det måste man göra ibland. Vi hade ett fantastiskt reportage med Johan Lindeberg, som också blev framsidan. Det var här den gula färgen kom in, den plockades från ett bokomslag i bilden.

Vad betyder bilderna för ett magasin?
– De betyder otroligt mycket och här har vi arbetat med Anders Sällström, sedan starten för nio år sedan. Det är ett samspel mellan mig som formgivare och honom som fotograf och vi känner varandra så bra numera att det blir ett grymt flow i hela processen.

Vad är Båstad Magazines hemlighet?
– Bra fråga men kanske är det just det att det är ett magasin som inte borde gå att ge ut i en så liten by som Båstad, det är knappast att det fungerar i storstäderna. Men vi har från starten haft ett otroligt stöd från de lokala företagen som varit med på resan, vi har annonsörer som varit med i samtliga nummer och det är ganska fantastiskt.

Prisutdelningen är på Rondo i Göteborg den 17 oktober och omröstningen startar den 2 september via designpriset.se. Röstningen fungerar ganska likt Melodifestivalen där juryns omdöme står för femtio procent och folket står för resten.

TEXT & FOTO: JOAKIM ORMSMARCK