Klik venligst
BJÄRE 2020-12-16 KL. 16:23

Båstad prisades för nyföretagande

Båstad prisades för nyföretagande

Som en av åtta kommuner i landet var Båstads kommun nominerad till priset Årets nyföretagarkommun vid nyföretagarmässan Eget företag den 8 till 9 december. Under onsdagen blev det klart att Båstad är den kommun som i år kan titulera sig stolt vinnare av priset.

– Detta är en glad och viktig nyhet. Att Båstads kommun visar på framgång inom nyföretagande ska vi vara stolta över. Det lokala företagandet är viktigt och att det tillkommer fler nya företag är av stor betydelse för framtidens näringsliv. Bakom alla nya företag finns personer med idéer och drömmar - detta är deras pris, säger Johan Olsson Swanstein (M), kommunstyrelsens ordförande i Båstads kommun.

Priset Årets nyföretagarkommun delas ut av Visma och NyföretagarCentrum för att lyfta fram kommuner som är framgångsrika inom området nyföretagande. Utöver titeln tilldelas den vinnande kommunen även en summa på 100 000 kronor, från Vismafonden, som ska stärka lokalt entreprenörskap genom att delas ut till olika lokala initiativ eller organisationer över tre års tid i samråd mellan vinnarkommunen och instiftarna.
– Vi är glada och stolta över att ha blivit Årets nyföretagarkommun 2020. Det är ett pris som både lyfter fram det viktiga arbete som pågår inom området nyföretagande idag och som kommer att ge inspiration och drivkraft inför framtiden och gynna det lokala entreprenörskapet, säger Charlotte Rosenlund Sjövall, kommundirektör i Båstads kommun.

I Båstads kommun arbetar man på flera sätt för att främja nyföretagande, företagsamhet och entreprenörskap. Några exempel är entreprenörsskolor, Ung Drive, UF, framtidssafari, företagslots, näringslivsfrukostar och styrelseutbildningar.
– Jag är så glad och stolt över att Båstad tilldelas detta pris. På Bjärehalvön finns en mycket befäst tradition av företagande och entreprenörskap. Vår inställning är dock att aldrig ta detta för givet. Vi ser företagare, oavsett om de är i planeringsstadiet eller familjeföretag sedan många generationer, som otroligt viktiga. Arbetet med att stimulera företagande och entreprenörskap är prioriterat, ambitiöst och målmedvetet, säger Karin Bengtsson, VD på Båstad Turism & Näringsliv.

Båstads kommun tilldelades priset vid nyföretagarmässan med motiveringen:
”I Årets Nyföretagarkommun startas det många nya företag och det är ingen slump. Med en genomtänkt strategi för näringslivsutveckling och stort fokus på samverkan inkluderas alla företag – från de som är på planeringsstadiet, till helt nya företag och börsnoterade bolag. Kombinationen av stark tradition av företagande och viktiga naturresurser som lantbruk och turism, har gjort att Årets Nyföretagarkommun lyckats skapat en stabil grogrund för nya näringar. Båstads främsta framgångsfaktor är förmågan att se hela företagsresan!”