BJÄRE 2022-09-17 KL. 17:52

Båstadhem firade 70 år med mat och underhållning

Av Peter Jakobsson

Det var en strålande fin septemberdag som bjöd på sol när Båstadhem hade bjudit in hyresgäster för att fira 70 år. Gästerna såg ut att trivas med maten och underhållningen.

Båstadhem firade 70 år med mat och underhållning
Många kom till Båstadhems 70-årsfirande. Foto: Peter Jakobsson

Redan klockan 12 när firande skulle börja var många på plats. Efter drygt en timme hade 200 hamburgare ätits och flera tårtor, prydda med ”Båstadhem 70 år”, hade gått åt. På scenen underhöll duon Tuta och Kör som består av Gunilla Sandström och Stefan Knutsson från Osby. De spelade och sjöng klassiker från Siw Malmkvist, Sven Ingvars och andra kända artister.

Bland minglet med hyresgäster och personal fanns Båstadhems VD Lisbeth Nilsson och styrelseordförande Gitte Dahlin.
– Det är kul att så många kom, det fina vädret gör även sitt till den goda stämningen, säger Lisbeth Nilsson.


Båstadhems VD Lisbeth Nilsson och styrelseordförande Gitte Dahlin var på plats på firandet. Foto: Peter Jakobsson


Båstadhem är kommunens allmännyttiga bostadsbolag som ägs av Båstads kommun. De är den största aktören på bostadsmarknaden avseende hyresrätter i Båstad kommun. Totalt har de över 1000 lägenheter runt om i Båstad kommun. De äger och förvaltar också kommunens samtliga äldrevårdsfastigheter och sedan april 2011 förvaltar de även kommunens övriga fastigheter.

Båstadhem bildades som en bostadsstiftelse 1952 efter ett initiativ av Högerpartiet i Båstad. Det var på den tiden då orten Båstad var en egen kommun.

Stiftelsens första byggnation var två hyreshus på Hagagatan som stod färdigt 1955 och 1957. Därefter byggdes fastigheter på Bivägen som blev klara 1959.

I samband med Sveriges stora kommunsammanslagning 1974 bildades Stiftelsen Bjärehem sedan kommunerna Västra Karup och Förslöv/Grevie fusionerats in i det som kom att bli Båstads kommun.

1996 ombildades stiftelsen till ett aktiebolag, nuvarande Båstadhem AB. Båstad kommun blev hundraprocentig ägare och man satte in ett aktiekapital på 4 Mkr.

Bolaget utvecklar ständigt sitt fastighetsbestånd med renoveringar och nybyggnationer. Senaste projektet är nybyggnation av hyresrätter i Grevie på gamla skoltomten som snart är klara för inflyttning.


Det bjöds på specialgjorda tårtor. Foto: Peter Jakobsson