Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-09-07 KL. 18:10

Båstads GIF storsatsar och anställer klubbchef

Båstads GIF storsatsar och anställer klubbchef

Som en av de största idrottsklubbarna i Båstad och med ny friidrottsanläggning och ny konstgräsplan satsar Giffen på framtiden. Nu ska verksamheterna utvecklas till glädje för alla i Båstad.

– För oss är det en stor satsning vi gör nu när vi anställer en klubbchef på heltid. Med över 20 000 kvadratmeter anläggningar mitt i Båstad så ser vi nya utmaningar men också stora möjligheter. Vi är skyldiga föreningens medlemmar, vårt lokala näringsliv och invånare att ta klubben till en ny nivå då vi är en viktig del i Båstads utveckling och tar det uppdraget på allvar, förklarar Fredrik Bergh som är styrelsemedlem i Båstads GIF.

Den nya klubbchefen blir Anette Eriksson som har stor erfarenhet av sport från tidigare jobbet på Lagardère där hon jobbat med Swedish Open, Nordea Masters mm. För Anette är Giffen inte något nytt då hon är vice styrelseordförande för föreningen och har barn som är aktiva i klubben.
– Föreningen har aldrig haft så många aktiva som det är nu med drygt 450 stycken. Med de nya anläggningarna klara så är det rätt tid att satsa framåt, förklarar Anette Eriksson.
– Det är riktigt lyxigt att få med Anette på detta då hon egentligen är överkvalificerad, säger Fredrik glatt.Anette brinner för idrotten och har många idéer för att ta klubben vidare till nästa nivå.

Varför ville du ta denna tjänsten?
– Jag brinner för Båstad GIF och ser utvecklingspotentialen som finns. Jag brinner även för att våra aktiva och ledare ska få ett bra underlag att bedriva verksamhet på, berättar Anette.

Fredrik och Anette menar att varje välmående ort behöver en stark förening som kan vara motorn till mycket aktiviteter. Och fler aktiviteter finns det många idéer kring.
– Vi vill växa och kunna ge fler aktivitetstimmar till alla kommuninvånare. På kvällarna är anläggningarna välutnyttjade men dagtid finns mer att göra för att få upp aktiviteten. Vi vill även ta vårt koncept med After School till en ny nivå där det blir nästan som ett fritids, ett aktivt fritids. Sen har vi 29 bäddar som vi skulle kunna hyra ut mer till lägerverksamhet eller annat, förklarar Anette.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON