Klik venligst
BJÄRE 2021-12-23 KL. 13:00

Båstads högsta hus ligger före i tidsplanen

Av Joakim Ormsmarck

Bostad När de första familjerna flyttar in i Parklyckan vintern/våren 2023 är det ett av de största bostadsprojekten i Båstad någonsin som gått i hamn. Men ännu har inte det första spadtaget tagits så vi kontaktade projektets ägare Fredrik Wennerholm och Daniel Nadjafi på Nadjafi Kristensen Fastighetsförmedling för att kolla hur det gått hittills?

Båstads högsta hus ligger före i tidsplanen
Parklyckans två fastigheter uppförs på den tomt som ligger närmast skogen och förskolan. Bild Wennerholms

–Faktum är att vi ligger före i tidsplanen, inleder Fredrik Wennerholm. Vi arbetar just nu med detaljer som knoppar till köksluckorna och liknande. Vi räknar med att börja upphandla underentreprenörer direkt efter årsskiftet och sedan startar vi upp allt.

Är ni själva involverade ner på dessa detaljer?
–Absolut, detta är vårt första bostadsrättsprojekt och vi ska kunna stå för det i minst hundra år framöver. Allt ska vara perfekt från exempelvis knopparna till utemiljön och så vidare. Det enda vi inte spikar just nu är en del detaljer för taklägenheterna, där får köparna vara med och tycka till.
–När det gäller underentreprenörerna så är det MTA som är totalentreprenör men vi vill veta vilka vi jobbar med och försöker så långt det är möjligt att arbeta så lokalt vi kan, vi måste jobba med företag som delar våra visioner.

Hur har det gått med försäljningen?
–Det har gått jättebra, vi hade satt upp ett mål att sälja 60 procent innan midsommar och har i dagsläget 45 procent sålda så det är över förväntan. Intressent är stort, säger Daniel Nadjafi.

Vilka är det som köper?
– Det är väldigt brett, såväl inflyttande som familjer som idag bor i Båstad eller Laholm. Sedan är där en del som kommer att ha lägenheten som fritids- eller deltidsboende. Men det känns som en bred mix av unga och gamla, familjer, par och ensamstående, säger Daniel.

När byggstartar ni och hur ser det ut med inflyttning?
– Vi räknar med att starta upp nu under första kvartalet och sedan är det ett års byggtid så vintern/våren 2023 kommer det att bli inflyttning och då ska allt vara klart.


Pålning har påbörjats på platsen.


En fråga som har lyfts en del är detta med höjden på husen och att det inte passar in i Båstad? Hur tänker ni kring det?
– Först måste vi konstatera att detta inte handlar om centrala Båstad utan ett helt nytt område, det tycker jag är viktigt. Tillsammans med den andra bebyggelsen på Tuvelyckan blir det en mix som jag tror många uppskattar, menar Daniel.
– Vi hade samma diskussioner i Frösakull utanför Halmstad, säger Fredrik. Folk var otroligt upprörda när vi skulle bygga ett hyreshus med fem våningar. Nu är det är klart kommer samma personer och säger att vi borde byggt en våning till, så jag tror det kommer att bli annorlunda när huset är klart. Vi lovar att bygga ett vackert landmärke för det nya Båstad.