Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-09-13 KL. 09:05

Båstadtjej med i Hela Sverige Bakar

Båstadtjej med i Hela Sverige Bakar

Nu är det klart vilka som kommer vara med i årets säsong av tittarsuccén Hela Sverige Bakar. Tolv personer från norr till söder ska göra upp i kampen om vem som vinner. I år finns en deltagare från Båstad med och det är den sprudlande 25-åringen Hilda Kirkhoff.

Hela Sverige Bakar spelades in som sig bör på Taxinge Slott, även kallat Kakslottet, utanför Södertälje under majmånad men deltagarlistan släpptes inte förrän nu i början på september. Hilda andas ut när hon berättar hur skönt det är att äntligen får avslöja att hon är med i höstens säsong.
– Det är så skönt, vi har inte fått säga någonting!


Hela Sverige bakar, S9. Gruppbild.


För Hilda började resan i början av januari när Hela Sverige Bakar lade ut information på sin Facebooksida om att de sökte deltagare till årets säsong. Både vänner och släktingar började tagga Hilda i det inlägget och några dagar senare hörde TV4 av sig till Hilda och ville att hon skulle komma på en intervju. Vilket hon gjorde och tog sig också vidare till nästa uttagning.
– Då var vi kanske 50 personer kvar. Vanligtvis åker man upp till Stockholm men på grund av Corona fick den andra uttagningen köra på distans. Det rörde sig om två intervjuer, en med produktionsbolaget och en med bagaren Johan Sörberg, säger Hilda.
Uppgiften var att baka något jäst och något bakat och Hilda hade valt att baka bullar och göra en bröllopstårta. Eftersom det hela skedde på distans kunde bakverken inte provsmakas utan domarna gick helt och hållet på textur, färg, form och helhet.
– Jag vet inte varför jag bakade en tårta, det är verkligen inte min grej. Jag är mer för det klassiska, rustika, kardemumma, bär och blommor, men jag ville skapa en wow-känsla och maxa, berättar Hilda med ett leende. Hennes idé fungerade och hon kom med. Att Hilda är målinriktad går inte att ta miste på!

Hur det går för Hilda i Hela Sverige Bakar får du veta under hösten. Programmet har premiär den 16 september.

TEXT: JENICA PAULSSON
FOTO: JENICA PAULSSON & TV4