Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-08-10 KL. 19:32

Barnens Hus går in i sin slutfas

Barnens Hus går in i sin slutfas

I april i år färdigställdes plattan till det som skulle bli Barnens Hus bredvid Grevie Kyrka. Nu är arbetet i sin slutfas och invigningen ligger inte långt borta. Birger Svensson, arkitekten som ritat byggnaden visar ritningarna och projektgruppen går in i slutfasen.

En som är mycket engagerad och glad för att Barnens Hus snart är färdigställt är Linda Bertilsson Ivarsson som sitter i kyrkofullmäktige och kyrkorådet. Hon berättar att detta är det första huset i Lunds Stift som är byggt och avsett att bara vara för barn och unga.
– Jag är själv nybliven mamma och tycker denna typen av verksamhet behövs. Vi gynnas alla av en plats som är vikt för barnen i fokus, ett hus med både ytor och anpassad inomhusmiljö, säger Linda.

Byggprocessen har gått ganska väl men det kommer dra ut en bit på hösten innan invigningen står klar. Stellan Andersson är ordförande i Barnens Hus projektet och var med när de första spadtagen togs i mars i år. Idén har han verkat för under mycket lång tid.
– Vi sa ju att det skulle stå klart efter sommaren men det kan nog bli både september och lite till innan vi kan ha invigning, förklarar Stellan.

Stellan bor själv nära bygget och har möjlighet att följa processen. Sommaren innebär semestrar även för byggarbetare och det gör att bygget står stilla.
– Så är det såklart för alla men man vill ju hålla tidsramen så gott det går med tanke på att det är verksamhet som vill ta del av huset när hösten kommer, säger Stellan.

Ritningarna som arkitekten Birger Svensson kan visa ger en inblick i vad som snart kommer bli ett välbesökt hus på Bjäre.
– Huset ska smälta in i omgivningen med sin gråskala och invändigt ska det både kännas rymligt men ändå kunna hålla ljudnivån på en rimlig nivå, vilket är en utmaning i sig på 160 kvadratmeter med öppen planlösning.

TEXT & FOTO: ANNA MATRE