BJÄRE 2022-10-03 KL. 11:00

Barnvagnsbion är tillbaka efter pandemiuppehåll

Av Peter Jakobsson

När barnvagnsbion skapades som koncept i Båstad visste inte världen att en pandemi stod för dörren. På senhösten 2019 kom flera biosugna föräldralediga, mest mammor, med sina små barn till premiären för barnvagnsbio i Båstad. Några visningar med barnvagnsbio blev av innan pandemin satte stopp för det hela. Nu ska barnvagnsbion återuppstå.

Barnvagnsbion är tillbaka efter pandemiuppehåll
Det finns gott om plats för barnvagnar i salongen. Foto: Bjäre NU/Arkiv

Flera föräldrar har hört av sig till biografen i Båstad och undrat om barnvagnsbion ska återuppstå. Hannes Gerhard är alltid lyhörd och snart gör barnvagnsbion återpremiär efter långt pandemiuppehåll.
– Det är jättekul att kunna erbjuda barnvagnsbio igen, känns nästan lite overkligt. Det blev ett långt uppehåll på grund av pandemin. Jag hade tankar på att köra igång förra hösten men det kändes inte rätt får då var det fortfarande sån ovisshet kring coronaspridningen, säger biografföreståndare Hannes Gerhard.

Säsongen inleds 18 oktober med höstens stora succéfilm ”Där kräftorna sjunger”. Två veckor senare den 1 november visas ”Ticket to Paradise”, en romcom i tropisk miljö med Julia Roberts och George Clooney.

Hur väljer du film till barnvagnsbion?
– Jag tänker att de inte ska vara längre än 2 timmar och sen ska de inte vara för svåra att hänga med i då föräldrarna kanske måste lägga lite fokus även på bebisarna under filmen. Sen får de inte vara för högljudda eller våldsamma, inte från 15 år. Vad gäller åldersgränser så räknar vi med att bebisar upp till ett år inte ser eller förstår filmen. På höstlovet välkomnar vi även lite äldre syskon och då visas film som är från 7 år. Men summerat så väljer jag filmer som är aktuella och som folk vill se, säger Hannes.


Hannes ser fram mot att åter välkomna föräldrar och bebisar till barnvagnsbion. Foto: Bjäre NU/Arkiv


Biografen i Båstad har väldigt gott om plats mellan stolsraderna så det är inga problem att ha med sig barnvagnen in i salongen även om de tar lite plats.
– Det får ändå plats närmare 40 mammor med barn och barnvagn i salongen och så många har vi inte varit på någon barnvangsvisning än. Jag är nöjd om det kommer 10–15 och då får alla gott om plats, förklarar Hannes.

Visningarna är på förmiddagar och genomförs med svag belysning i salongen och med något lägre volym än på ordinarie visningar. De vuxna köper biljett, bebisarna går gratis.