Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-12-01 KL. 08:10

Bjäre Kraft har flyttat in i nya lokalerna

Bjäre Kraft har flyttat in i nya lokalerna

Nu har Bjäre Kraft lämnat Västra Karup och flyttat in hela personalstyrkan i sin nya fastighet i Förslöv. I de nya lokalerna kommer Bjäres kraft- och kommunikationsbolag kunna utveckla framtida tjänster i en modern miljö.

I byggnaden jobbar över 70 personer som nu får gott om plats. De olika avdelningarna med sälj, utveckling, ledning, teknik med mer huserar i olika delar. En stor matsal med stora fönster mot slätten och järnvägen knyter samman de olika kontorsdelarna. Allt är nytt och modernt.

Byggnaden är klassad som Miljöbyggnad Silver vilket är en klassning som baseras på energiåtgång, materialval, luftmiljö, ljusinsläpp. De har solceller på taket och laddstolpar till bilar vid parkeringen.
Bjäre Kraft är beställare och ägare av fastigheten. Karin Petterssons Arkitektbyrå har ritat och Byggmästaren i Skåne har stått för byggnationen.


igcaption>Ljust och öppet.

I byggnaden finns även verkstad, kall- och varmlager, ytor för fordonsskötsel, garage med mer.
– Vi anställda har fått vara med och tycka till och önska oss funktioner i byggnaden. Det har blivit väldigt bra, säger Jonathan Senniksen som är storkundsäljare och visar oss runt i den nya byggnaden.

Efter trångboddheten i Västra Karup är de nya lokalerna ett lyft.
– Det känns jättebra att komma in i nya lokalerna. Läget är suveränt med 105:an och tågstationen precis bredvid. Några har redan börjat tågpendla istället för att köra bil, säger Håkan Eriksson, VD Bjäre Kraft.


igcaption>Håkan Eriksson, VD Bjäre Kraft.

För att alla skulle få plats i Västra Karup hade de tio baracker på gården. Att vara beställare av en ny byggnad för så stor verksamhet är en utmaning.
– Det har varit otroligt mycket saker som skulle bestämmas utmed byggnationen. Inte bara inredning utan många andra saker. Det gjorde att det tog lite extra tid men det är bättre att göra rätt direkt än att göra om i efterhand, förklarar Håkan vidare.

Väldigt lite inredning tog de med sig. För att få en enhetlig fin innemiljö köptes det mesta nytt.
– Görs det på ett planerat sätt får man bra priser, förklarar Håkan.

Alla mötesrum har namn från äppel- och päronsorter och alla de sorterna har de planterat i trädgården utanför.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON