BJÄRE 2024-02-06 KL. 11:31

Bjäretrallarna – För alla som sjunger hellre än bra

Av Peter Jakobsson

”All forskning säger att man mår bra av att sjunga” menar Tussa Lannér som nu startar upp en sånggemenskap dit hon hoppas att de som gillar att sjunga ska ansluta. Under 10 lördagar träffas gruppen och sjunger en blandad repertoar utan noter. Inga förkunskaper krävs.
– Vi riktar oss till alla som kanske sjunger hellre än bra. Vi är ingen kör som gör avancerad sång utan alla kan vara med, förklarar Tussa Lannér.

Bjäretrallarna – För alla som sjunger hellre än bra
Tussa Lannér håller i nya sångsatsningen Bjäretrallarna. Foto: Privat

Sången är en av människans grundpelare som skänker mycket glädje menar hon.

– Alla mår bra av att sjunga, både i kroppen och själen.

På träffarna utlovas en blandning av musikstilar.

– Vi kommer börja med att sjunga enkla saker som de flesta känner till, så alla kan hänga med. Sen kanske vi går vidare och lär oss mer. Det kommer att bli schlager, trubadur, gospel, folkmusik och allt möjligt. Med fokus på glädje och det är som viktigt i livet nämligen vänskap, kärlek och att ta hand om varandra och vår jord, berättar Tussa.

Sånggemenskapen kallar hon för Bjäretrallarna och är en kamratcirkel vilket gör att det inte är någon kurskostnad utan helt gratis. Träffarna är i Båstad bibliotek på lördagsförmiddagar.

– Vi kommer vara i sagorummet från halv elva och två timmar framåt. Dricka och eventuell fika tar man med sig själv. Sen kan det vara bra att ta med en mobil för att spela in det vi sjunger så man kan öva lite på egen hand mellan träffarna, säger Tussa.

Till en början är det 10 träffar inplanerade under våren.

– Vi börjar så och sen får vi se hur vi fortsätter. Blir vi en bra grupp av människor som gillar det vi gör finns all möjlighet till fortsättning även senare.

FAKTA

Första tillfället är lördag 2 mars klockan 10:30 - 12:30.

Mer information och anmälan finns här.