Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-08-19 KL. 11:28

Björn Eriksson synade den nya friidrottsanläggningen

Björn Eriksson synade den nya friidrottsanläggningen

Den nuvarande ordföranden för riksidrottsförbundet Björn Eriksson var på besök i Båstad och ville få en titt på nya friidrottsanläggningen vilket han fick.

I ett ihållande strilande duggregn kom förutom Björn även representanter från Båstad GIF, kommunpolitiker, kommunala tjänstemän och chefer, regionsansvariga för Skåneidrotten och andra som varit involverade i projektet. På banorna tränade samtidigt barn och ungdomar friidrott under Bo Sveninges ledning.

Det var Björn själv som tog initiativet till att träffas och få se vad som hänt.
– Jag tycker det är kul att få följa upp det som vi pratade om för flera år sedan. Det måste till anläggningar för att folk ska kunna idrotta, berättar Björn Eriksson.

Det har varit mycket arbete med att få anläggningen i hamn.
– En stor anledning till att detta kunnat bli verklighet är styrelsen i Giffen som slitigt med att få hela området så fint, inledde Anna Zetterberg.Med läktaren som regnskydd lyssnade Björn Eriksson uppmärksamt på det som berättades om byggnationen.

Anläggningen är dock inte helt klar. Gräsmattan är en katastrof och vissa faciliteter saknas ännu.
– Det behövs bland annat en toalett på området. Det är många tjejer i friidrottandet och de vill inte, och ska inte, behöva gå in i en buske och göra sina behov. Sen även för publiken vid olika tillställningar, förklarade Christel Mohlin på Björns fråga om vad som återstår på området.

Alla höll med om behovet av den obefintliga toaletten.
– Det finns alltid en åtgärdslista med saker som återstår men det löser vi. Allt fick inte plats i budgetens första steg, förklarade Hans Paganus projektingenjör på Båstads Kommun.En fågel gick runt på mittplanens "gräsmatta" och undrade nog vad hen gick på.

Anläggningen är inte bara för klubbverksamhet utan är en allmän plats dit alla kan komma för att idrotta vilket kanske inte ges uttryck för med höga staket mot Korrödsvägen.
– Det går bra att komma in från parkeringen vid Giffen, vi vill bara inte att området ska bli en genväg och genomfart för cyklister och andra, förklarar Johan Zetterberg.

På huvudfotot från vänster: Christel Mohlin - eldsjäl Båstad GIF, Bo Sveninge - friidrottstränare, Björn Eriksson - Riskidrottsförbundets ordförande och Johan Zetterberg - Båstad GIFs styrelseordförande.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON