Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-08-14 KL. 09:47

Bob Hund håller digital konsert

Bob Hund håller digital konsert

Bob hund är tillbaka i hemstaden Helsingborg och det med besked. Tillsammans med Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs Symfoniorkester avfyrar de en händelserik konsert från Storans scen som livesänds digitalt.

Alltid aktuella bob hund är sextetten som återuppstått oräkneliga gånger. Med vemod, humor och ord-ekvilibristiska färdigheter har deras punkpoetiska dängor – med titlar som Nu är det väl revolution på gång, Tinnitus i hjärtat och Helgen v.48 – präntats in i den svenska pophistorien. Sjungna på oklanderlig helsingborgska.

Nu bjuds alla nya och gamla fans på en spretig och obekymrad promenad i bob hunds värld med inslag av Helsingborgs Symfoniorkester. Under sommaren har bandet och orkestern på avstånd repat in ett par gamla klassiker och några helt nya bitar mitt i en tid då social distansering är poängen.
– 89 procent av dagens kommunikation har blivit "teatralisk" oavsett om du är USA:s nästa president eller om du kollar på en bild när din bästa kompis farmor äter en plantbaserad kanelbulle i karantän. Det är en del av bob hunds öde att för första gången stå på en teaterscen, sensommaren 2020, säger Thomas Öberg, sångare i bob hund.

Tillsammans med regissören Kajsa Giertz, som även är teaterchef på Helsingborgs stadsteater, har de kokat ihop en sprakande show. Även om publiken inte kan vara med framför scenen den här gången kommer den att gå rakt igenom skärmarna och alla tittare kommer att få en välbehövlig bob hund-injektion på distans.
– Att få samarbeta med ett band som bob hund, på Stadsteatern i deras hemstad, är något av en dröm. Vi plockar bitar från både teaterns och musikens värld och tillsammans blir det magi. Det är det första men definitivt inte sista vi gör ihop, säger Kajsa Giertz, regissör och teaterchef på Helsingborgs stadsteater.

Konserten äger rum 15 augusti klockan 20.00 och kan ses live på helsingborgsstadsteater.se
Går även att se ett tag efter den 15 augusti.