Klik venligst
BJÄRE 2024-03-20 KL. 16:22

Bra start för Hemmeslövs populära kvarterskrog

Av Peter Jakobsson

I oktober 2022 slog nya restaurangen Båstad Kök & Bar upp dörrarna. Med läget i kanten av padelhallen i Hemmeslöv och med en mysig kvarterkrogskänsla blev det fort fullt med gäster.

Bra start för Hemmeslövs populära kvarterskrog
Helena Videll Ersöz driver Båstad Kök & Bar sedan oktober 2022. "Mottagandet från gästerna har varit välgt fint!". Foto: Peter Jakobsson

Redan när padelhallen byggdes så var fastighetsägarens tanke att det skulle vara en restaurang i kanten av byggnaden. Men att hitta en krögare var inte lika enkelt som de trodde. När så Helena Videll Ersöz med man var och spelade padel träffade de fastighetsägaren och i samtalet berättade Ersöz att de hade många års erfarenhet av att driva krogar och caféer, främst i Göteborg. Efter en del övertalande från fastighetsägaren så gick Helena med på att axla rollen som krögare.

– Vi har haft sommarhus i Hemmeslöv länge och var på väg att flytta hit permanent så det passade bra. Men det var inte helt självklart först. Vi tänkte väl inte leva krögarlivet igen men så blev vi sugna på det ändå. Jag tyckte verkligen att det saknades något här i området, säger Helena.

Efter att restaurangen byggdes färdigt, efter Helenas önskemål, så var det öppning i oktober 2020. Inriktningen var från början att det skulle vara en trevlig kvarterskrog med bra mat för rimliga priser. Ingen pizzeria men inte heller någon fine dineing. Det verkade gå hem hos den lokala publiken då det snabbt blev fullt i restaurangen under de kvällar som det var öppet.

– Visionen var att det skulle bli som ett hemtrevligt vardagsrum. Man skulle kunna komma efter träningen, titta in på hundpromenaden, bara ta ett glas eller njuta hela kvällen med hela sällskap. Inte så strikt utan lite avslappnat och med rätt prisklass. Sen öppningen har vi filat lite på utbudet men tanken är den samma, säger Helena.

Baren på Båstad Kök & Bar. Foto: Peter Jakobsson

På menyn finns bland annat hamburgare med kött från Lindegrens, kolgrillad plankstek, skaldjurspasta, tapas och surdegspizza. Öl och vin till rimliga priser och självklart alkoholfria alternativ.

– Allt lagas från grunden i restaurangen och gästerna ser rakt in i köket så här kan vi inte slarva med något, säger Helena.

I köket är plnkorna redo att serveras planksteken på. En maträtt som blivit väldigt populär på krogen. Foto: Peter Jakobsson

Snabbt insåg Helena att det inte går att ha öppet alla dagar i veckan, folk går inte ut och äter på det sättet här. Nu är det öppet onsdag till lördag vilket är dagarna folk kommer.

Ett väldigt populärt inslag är afterwork-erbjudandet som krogen började med i höstas. En enklare burgare och en öl för runt hundringen lockade väldigt många.

– Vi kommer nu att fortsätta med AW:n på onsdagar och torsdagar under våren, säger Helena.

I matsalen finns plats för cirka 70 personer. Ute finns ytterligare 50 platser när vädret tillåter. Foto: Peter Jakobsson

Till förra sommaren byggdes även en terrass till restaurangen så gäster kan sitta ute när det är fint väder. Totalt har de nu cirka 70 platser inne och 50 ute. I området runt restaurangen i Hemmeslöv och Allarp byggs det mycket och är stor inflyttning. Något krögaren har koll på.

– Det ska bli spännande att se om det är många nya som nu kommer komma när vi kör med lite mer öppet och det blir vår och alla blir glada, säger Helena.