BJÄRE 2022-12-01 KL. 11:40

Brödernas satsar på att visa sport

Av Joakim Ormsmarck

Idag finns hamburgerkedjan Brödernas på ett nittiotal platser runtom i landet och en av de senaste är restaurangen på Gamlegården i Båstad. Verksamheten öppnade upp strax innan sommaren och var full fart från start. Nu tar man sig an ett nytt grepp när sporten gör sitt intåg.

Brödernas satsar på att visa sport
Hanna Fransson och Malin Clase är glada att kunna presentera massor av sport framöver

Konceptet har varit uppskattat och Hanna Fransson och regionchef Malin Clase berättar om en sommar som var svår att planera. Responsen från gästerna var positiv och utemiljön med egen bar blev snabbt en samlingsplats för såväl bjärebor som turister.
– När hösten kom blev det såklart lugnare men vi har fortfarande många gäster och framförallt helgerna har kommit att bli stora, många kommer hela familjen och äter och umgås, berättar Hanna.

I samband med att VM i fotboll startade lanserade Brödernas i Båstad en utveckling av konceptet när TV-skärmar monterades för att framöver kunna visa sport.
– Såklart är det fotbollen som är i fokus nu under VM men tanken är därefter fortsätta att sända aktuell sport under våra öppettider. Nu under finalspelet i VM blir det snarare så att vi anpassar och utökar öppettiderna för att passa sändningarna, berättar Malin.

Fastighetsägaren Backahill har varit delaktiga i satsningen och har varit tydliga med att de gärna ser att det visas hockey, speciellt med lokala inslag.
– Backahill har varit fantastiska som hyresvärd och de har gått in och delvis finansierat satsningen, berättar Malin. Vi fick dock lova att sända Rögles matcher och det kommer vi såklart att göra, skrattar hon.