Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-10-19 KL. 17:20

Bygdegården invigd efter renovering

Bygdegården invigd efter renovering

Det var 2,5 år sedan som de fick beskedet från Boverket och Båstads kommun att de hade blivit beviljade bidrag för restaureringen av den gamla bygdegården. Sedan dess har många timmar lagts ner på att renovera byggnaden.

– Nu står vi här och är näst intill färdiga och vi är helnöjda, säger Johanna Lundqvist Björn som är ordförande i Östra Karups Bygdegård.

Innan bandet skulle klippas tackade Johanna alla som bidragit till renoveringen, däribland Boverket, Båstads kommun, Stiftelsen Gripen, Elteamet i Båstad, MMB, NP Nilsson, Jibe Buss, Midbec tapeter, Boråstapeter, Sepia Nordic, Gräsryds rep och svets, Hemmeslövs bilverkstad, Göran Larsson Bygg, Maskintjänst, Exset Revision och Johanna form och Design.
– Utöver de större bidragsgivarna vill jag tacka alla andra inblandade minst lika mycket. Det är den samlade kraften som gjort detta möjligt, säger Johanna.

En av bidragsgivarna är Stiftelsen Gripen som möjliggjorde renoveringen av den gamla vedugnen som nu är färdig att använda.
– Detta är ett gammalt sparbankshus vilket är lite roligt. Johanna och alla andra har varit otroligt duktiga i att iordningställa denna fastighet. Att ställen som detta får leva vidare är betydande i samhället, förklarade Mats Nilsson från Stiftelsen Gripen.Mats Nilsson från Stiftelsen Gripen var stolt att de kunnat bidraga till renoveringen.

Applåderna rungade när Johanna klippte bandet och förklarade den renoverade bygdegården invigd.

Alla som var på plats höll med om att resultatet av renoveringen är fantastisk.
– Vilket lyft det blivit för bygdegården och alla som bor i Östra Karup. Inte kunde jag ana att det skulle kunna bli så bra, vackert och ändamålsenligt som det blivit. Enastående insatser har gjort detta till en pärla för alla i kommunen, konstaterade Thomas Andersson som var på plats med sin fru.Bubbel i glasen hör till vid en invigning.

Gården har redan nyttjats för lite sammankomster, kalas med mer. Alla som vill får möjligheten att använda gården. Det är bara att höra av sig till föreningen.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON