Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-06-13 KL. 08:20

Camp Båstad aktiverar barnen

Camp Båstad aktiverar barnen

Det lokala Båstad företaget, Care of Sport som sedan 15 år tillbaka arrangerar skollovsaktiviteter och sommarlägerverksamhet för barn i åldern 6–14 år i Båstad, kommer att erbjuda sina sommarläger i sommar igen men med lite förändringar.

– Eftersom vi är en mindre lokal läger- och sport camp arrangör, så har vi hela tiden varit optimistiska, trots Covid-19 utbrottet, och arbetat mot att vi även denna sommaren, skulle kunna genomföra och erbjuda våra populära dag- och temaläger till barnen i sommar-Båstad, säger Mikael Hammarström ägare på Care of Sport Båstad.

Utifrån de regler och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har gällande läger och kolloverksamhet i sommar, så fick de snabbt sätta igång förberedelserna tillsammans med lokala samarbetspartners, för att kunna trycka på startknappen och öppna för anmälningar.
– Vi har alltid i vårt lägerkoncept, prioriterat uppdelning i mindre grupper för att alla barn skall bli sedda och vi kommer att kunna leverera ett tryggt och säkert lägerkoncept enligt myndigheternas rekommendationer, fortsätter Mikael Hammarström.

Sommaren lägerbas 2020 för Sport & Äventyr Camp Båstad blir idrottshallen på Strandängsskolan, nära skog och hav mitt i centrala Båstad.
– Vi har alltid prioriterat utomhusaktiviteter i vårt sommarlägerprogram, med sport, rörelseglädje, äventyr och lek som grund med uppdelning i mindre grupper. Precis utanför idrottshallen får vi nu direkt tillgång till en stimulerande aktivitetsmiljö i form av en spontan idrottsplats, strand, skog och grönområden och med närhet till Båstad Hamn och vår trogna samarbetspartner SpiritEvent.

Med idrottshallen som mötesbas varje lägerdag, så har vi den perfekta lägerbasen, inte minst för inomhus aktiviteter och lek, när vi drabbas av osäker väderlek, avslutar Mikael Hammarström.

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: CARE OF SPORT