Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-2-19 KL. 13:16

Capio bantar verksamhet och stänger i Förslöv

Capio bantar verksamhet och stänger i Förslöv

Den 1 mars stänger distriktssköterskemottagningen i Förslöv. Anledningen sägs vara att det inte går att hitta personal för att bemanna verksamheten. BVC blir kvar men övriga patienter hänvisas till Capio Båstad.

Mottagningen i Förslöv började runt år 2000 under namnet Bjäresystrarna. För tre år sedan anslöt de sig till Capio Båstad.
– Mottagningen har fungerat bra men för runt ett år sedan sa en sköterska upp sig. Nu när de inte hittat någon ersättare till sköterskan som slutade så ger de upp och stänger ner distriktssköterskemottagningen istället, säger Helén Svensson som är BVC-sjuksköterska på Capio i Förslöv.

BVC-mottagningen kommer finnas kvar och där kommer Helén jobba vidare.
– Många patienter har blivit ledsna och många hör av sig till oss och är förtvivlade över att distriktssköterskemottagningen stänger.Helén Svensson kommer jobba kvar inom BVC som fortfarande kommer att finnas på Capio i Förslöv.

Capio Förslöv är bara en filial till Capio i Båstad så alla patienter är listade i Båstad även om de brukade gå till mottagningen i Förslöv. Då många äldre vill ha en mottagning nära tror Helén att många kommer lista sig på Vårdcentralen i Förslöv istället.
– Capio kommer nog att tappa patienter på grund av detta, säger Helén.

Ulrica Berggren är verksamhetschef på Capio Citykliniken i Båstad.
– Distriktssköterskor är svåra att hitta, speciellt om de ska jobba både med det och på BVC. För Helén blir det för mycket att ha flera roller. Vi är rädda om den personalen vi har, förklarar hon.

Den första mars stängs distriktssköterskemottagningen i Förslöv.
– Mottagningen i Båstad är bara en mil bort och alla är välkomna dit istället, säger Ulrika.

Text: Peter Jakobsson
Foto: Jenica Paulsson