Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-03-13 KL. 11:12

Centerkvinnor prisar Bjärekvinna

Centerkvinnor prisar Bjärekvinna

Bjäre Centerkvinnor uppmärksammade en stark Bjärekvinna på internationella kvinnodagen. Detta gör de varje år och i år gick utmärkelsen till Ingrid Thuresson, en kvinna med många järn i elden.

– Du är en som verkar i det dolda som inte alltid lyfts men som lyfter många andra. Tack vare dig har hembygdsföreningen fått ny energi. Du har varit viktig för Apelrydsskolan. Du finns med i många sammanhang och lyfter många andra, förklarade centerkvinnornas ordförande Ebba Krumlinde (C) när hon överlämnade diplom och tårta till Ingrid.

Ingrid har genom åren sysslat med väldigt mycket. Hon har varit Vd på Norrvikens trädgårdar, rektor på Apelrydsskolan och drivit Tankens trädgård som var ett nätverk för kvinnligt företagande.
– Det var verkligen överraskande att få denna utmärkelsen. Det är också trevligt att det är just Centerkvinnorna som uppmärksammar mig. Jag har ju ett ursprung som bondflicka från Österlen, säger Ingrid Thuresson.

Nu är Ingrid bland annat involverad i WiTEC, European Association for Women in Science engineering and technology, som är ett europeiskt samarbete som sedan starten 1988 har verkat för att öka antalet kvinnor som studerar eller arbetar inom tekniska och naturvetenskapliga områden.

Ingrid har varit styrelseordförande sedan 2012 och ser på så sätt till att basen för WiTEC Sweden ligger i Båstad.
– När jag kliver åt sidan är det nog stor risk att organisationen flyttar till någon storstad, förklarar Ingrid.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON