Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-06-18 KL. 11:02

Charlotte blir ny kommundirektör i Båstads kommun

Charlotte blir ny kommundirektör i Båstads kommun

Båstads kommuns nästa kommundirektör blir Charlotte Rosenlund Sjövall. De senaste åtta åren har hon jobbat på Trelleborgs kommun. Senast som biträdande kommundirektör, innan dess som stabschef och även strategisk chef.

Charlotte har en utbildningsbakgrund inom medie- och kommunikationsvetenskap och statsvetenskap från Lunds universitet. Hon har innan jobben i Trelleborg även varit kommunikationschef inom Räddningstjänsten Syd.
– Min drivkraft är ett genuint intresse för samhällsbyggande och att få ut så mycket verksamhet som möjligt av varje skattekrona, säger hon.

Kommunstyrelsen fattade beslut om att erbjuda tjänsten till Charlotte Rosenlund Sjövall den 10 juni. Rekryteringen har genomförts av ett externt företag i samverkan med kommunens HR-avdelning, tjänstepersoner, förtroendevalda och fackliga företrädare.
– Vi ser att Charlotte med sin bakgrund kommer att bidra positivt och ta sig an de utmaningar Båstads kommun står inför, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Olsson Swanstein.
– Det har varit en fin process med rekryteringen. Det är en tuff uppgift för alla parter men det har varit otroligt proffsigt hanterat av alla. Jag har fått fint bemötande, säger Charlotte.

Charlotte har ingen tidigare koppling till Båstad även om hon varit på besök vid tillfällen.
– När man jobbar i skånska kommuner har man ju lite koll på alla andra. Jag kommer gå in i detta med full respekt för de chefer och medarbetare som är på plats. Sen gäller det att lära känna organisationen och alla dess kompetenser. Det ser jag fram mot, säger hon.

Utöver att jobba gillar Charlotte film och att bada ofta och gärna kallt. Hemma i Malmö har Charlotte en man plus en son på 19 år och en dotter som är 14 år.
– De tar sin tid och sen försöker jag röra på mig, gillar långa promenader. När vi är på sommarstället gillar jag att göra riktiga grovjobb så man blir svettig och trött, bära sten och sånt.

Den 1 september tillträder Charlotte tjänsten och blir då veckoboende i Båstad.
– Jag ska spendera sommaren på att läsa in mig på Båstad. Sen blir det en rivstart i september.

Nuvarande kommundirektör Erik Lidberg har ett tidsbegränsat uppdrag som tar slut vid årsskiftet. Han kommer att finnas kvar inom kommunorganisationen tills dess men i en annan roll under hösten.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON