Klik venligst
BJÄRE 2024-05-14 KL. 07:00

Chatta med barnmorskemottagningen

Av Peter Jakobsson

Chatta med barnmorskemottagningen
Gravida ska nu kunna chatta med barnmorskemottagningen via 1177 direkt. Foto: Region Skåne

Den 16 maj kommer alla offentligt drivna barnmorskemottagningar i Region Skåne ansluta sig till tjänsten 1177 direkt. Då blir det möjligt för invånare i Skåne att få digital kontakt med sin barnmorskemottagning.

– Det ska vara enkelt att få råd och hjälp. Jag är otroligt glad över att vi kan erbjuda en enkel kontakt med barnmorskemottagningen oavsett om det gäller en graviditet, klimakteriebesvär, preventivmedel eller andra gynekologiska besvär, säger Maria Sagerström, verksamhetschef för de offentliga barnmorskemottagningarna i Skåne.  

Förutom de regelbundna kontrollerna kommer gravida kunna ha en chatt med sin barnmorskemottagning genom 1177 direkt. Man loggar in i tjänsten och chattar med sin barnmorskemottagning oavsett var man befinner sig och vilken tid på dygnet det är, och får svar under öppettiderna. Chatten är pågående och den gravida behöver inte starta ett nytt ärende för att återuppta samtalet.

– 1177 direkt är ett steg på vägen i den pågående digitala utvecklingen inom Region Skåne, och vi ser det som en självklarhet att barnmorskemottagningarna är en del av detta. Vi vill möta invånarna där de befinner sig och idag är det i allt större utsträckning digitalt. Mötet med vården ska vara så enkelt och smidigt som möjligt, säger Annie Katalinic, digitaliseringschef Primärvården Skåne.