Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2018-10-23 KL. 13:05

Chocolaterian flyttar från Skottorp till Norrviken

Chocolaterian flyttar från Skottorp till Norrviken

I knappt tre år har Carina Lovén drivit Chocolaterian på Skottorps Slott. Efter att slottet nyligen såldes till några som skall ha det som privatbostad blev Carina uppsagd. Till nästa säsong finns Chocolaterian på Norrvikens trädgårdar.

– Det faktum att jag behövde flytta öppnade denna fantastiska möjlighet som jag är väldigt exalterad över, säger Carina när vi tittar på lokalen innan den stora renoveringen ska börja.

Fastigheten som haft många användningsområden har de senaste åren stått tom i väntan på lämplig verksamhet. Nu väntar totalrenovering. Då byggnaden är K-märkt kommer den inte att ändra utseende men invändigt blir det helt nytt.
– Det kommer att bli café, butik, ett öppet tillverkningskök som man kommer kunna se in i. Här kommer jag kunna utöka verksamheten ännu mer. Det blir pralintillverkning, bageri och gelatotillverkning, säger Carina.Carina Lovén och Camilla Berthilsson inne i cafédelen.

På havssidan av fastigheten blir det en uteservering med fantastisk utsikt mot Laholmsbukten. Renoveringen startar omgående och de siktar på att öppna till påsk. Fram till öppningen kan Carina driva verksamheten vidare på Skottorps Slott.
– Jag är glad för starten jag haft i Skottorp men detta blir något extra och ett naturligt steg för mig och verksamheten, säger Carina.

Chocolaterian blir ett komplement till det som finns inne på Norrvikens trädgårdar.
– Det blir ett bra alternativ för de som kanske inte vill besöka trädgården utan bara komma och äta goda praliner och bakverk samt ta en god kaffe och en gelato, säger Camilla Berthilsson som är VD för Norrvikens trädgårdar.P¥ baksidan blir det en uteservering med utsikt över havet.

För Carina är miljön och omgivningen väldigt viktig.
– Det är väldigt vackert vid Skottorps Slott men kanske ännu bättre här vid Norrviken. Jag vill att det ska vara en oas för avkoppling med ett besök till Chocolaterian, förklarar Carina.

På Norrvikens Trädgårdar finns frukter och örter som Carina ser möjlighet att använda till glassen, pralinerna och bakverken.
– Vi kommer ha gott utbyte av varandras verksamheter. Det är inte bara vi på Norrviken som gläds åt detta utan jag tror att Båstad behöver ett nytt fint ställe för en fika och en utflykt, säger Camilla.

Ambitionen är att Chocolaterian på Norrviken ska ha öppet året runt men först ska hela byggnaden renoveras för ändamålet.
– Vi har en extrem tidspress på att få detta klart till mars/april nästa år, säger Camilla som är övertygad om att de lyckas.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON