Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-05-03 KL. 08:00

Cirkle K först i världen

Av Jenica Paulsson

Cirkle K först i världen

Cirkle K är först ut i världen med att presentera ett helt nytt automatiserat betalsystem för tankning. Du som kund kan via en app i mobilen och ett smart system på stationerna kliva rakt ur din bil och börja tanka. Redan nu har ett 50-tal stationer börjat använda Blippa bilen. Arbetet med att implementera det nya systemet på Cirkle K:s 300 stationer kommer att pågå under några veckor och i juni 2021 beräknas alla stationer vara igång.

Blippa bilen fungerar som så att bilens registreringsnummer läses av när du stannar vid pumpen på stationen och då öppnas automatiskt rätt pump upp för tankning. Lagom till att du gått ur bilen är systemet redo att börja användas. Så länge du har appen installerad och telefonen finns i bilen eller i fickan sköts allt automatiskt.

Lösningen är lika enkel som genial och automatiserar hela betalningsprocessen när man tankar, något vi vet att många efterfrågat. Vi vill göra livet för våra kunder lite enklare varje dag och att kunna blippa bilen på våra stationer är något vi är riktigt stolta över att kunna erbjuda, säger Johan Söderberg, Director Fuel på Circle K i ett pressmeddelande.

På sikt planerar Cirkle K att utveckla funktionaliteten med exempel en spärr som skyddar mot att tanka fel drivmedel. Men i detta första skede poängterar Johan Söderberg att fokus helt ligger på att underlätta flödet på stationerna för kunderna.

Cirkle K i Förslöv och i Båstad är planerade att få tillgång till Blippa bilen i juni, men för den som inte kan hålla sig kommer Cirkle K i Snapparp vara i gång redan i mitten på maj.