BJÄRE 2022-11-10 KL. 14:53

Cyklist illa skadad efter krock med bil

Av Rickard Gustafsson

En kvinnlig cyklist i 60-årsåldern kolliderade under onsdagskvällen med en personbil mellan Skottorp och Östra Karup. Kvinnan fördes med ambulans till Halmstads sjukhus och ska enligt polisen ha ådragit sig allvarliga skador.

Cyklist illa skadad efter krock med bil
En kvinna i 60-årsåldern ådrog sig svåra personskador när hon på cykel kolliderade med en bil på Pråmhusvägen mellan Skottorp och Östra Karup. Foto: Arkivbild

Det var vid 17.30-tiden på onsdagskvällen som en cyklist och en personbil kolliderade på Pråmhusvägen en dryg kilometer norr om Östra Karup.

Cyklisten, en kvinna i 60-årsåldern, ska enligt Laholmspolisen ha blivit allvarligt skadad.
– Det är en olycka med svåra personskador, säger Sandra Clarén och berättar att kvinnan blödde från huvudet när hon fördes i väg akut med ambulans till Halmstads sjukhus.

Enligt Clarén inträffade olyckan precis efter länsgränsen till Skåne och utredningen av olyckan sköts därför av Helsingborgspolisen.
– Jag vet att ärendet inledningsvis rubricerades som vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada, men föraren till personbilen har inte delgivits någon misstanke om brott, säger Sandra Clarén.

Region Halland och sjukhuset i Halmstad har ingen kommuniké att förmedla kring kvinnans hälsotillstånd.