BJÄRE 2022-11-20 KL. 08:00

De bjuder in till julkonsert med hög igenkänning

Av Carina Nilsson

De lokala musikprofilerna Carolina Söderman och Janne Andersson bjuder för första gången in till en julkonsert på Ravinen i Båstad.
– Besökarna ska gå härifrån med en snäll och härlig julkänsla, säger Carolina Söderman.

De bjuder in till julkonsert med hög igenkänning
Carolina Söderman ger en julkonsert på Ravinen tillsammans med sin man Janne Andersson på slagverk och Henning Fredriksson på cello. Foto: Mats Landerberg

De senaste åren har Carolina och Janne gett julkonserter på Birgit Nilssons museum och hemma i vardagsrummen under pandemin.

I år landar deras egenproducerade julkonsert på Ravinen och de är dessutom förstärkta med Henning Fredriksson på cello.
– Vi har döpt konserten till Jul på Ravinen – en mjuk julkonsert. Det finns så mycket runt julen som ska vara rockigt och ösigt, men vi väljer att gå åt det mjuka hållet. Det blir en julkonsert som är vänlig, snäll och med hög igenkänning, säger Carolina Söderman.

Carolina har själv bara ljusa minnen från jultiden under sin uppväxt, men hon vet att julen inte bara är en glädjens högtid för alla.
– Numera innebär julen också en saknad efter alla dem som inte finns med oss längre, då är jag noga med att sätta fram saker som påminner om min mormor till exempel, säger Carolina och fortsätter:
– Men julen kan också vara en väldigt jobbig högtid – inte minst för alla som känner sig ensamma. Då vill vi vara en vän i det också, alla ska kunna få något i de sånger jag har valt.

Trion kommer också att framför Kom jul, vilket är Carolinas alldeles egna julsång skapad av Peter Hallström.
– Texten är baserad på 20 av de ord som jag själv förknippar mest med julen så den betyder väldigt mycket för mig.

Carolina tycker också att det ska bli väldigt roligt att få spela på Ravinen.
– Den här typen av konsertlokal, där man verkligen har byggt för en bra akustik, har jag saknat i Båstad, säger hon.

Konserterna hålls i samband med att Vinter på Norrviken startar.
– Den 30 november är en onsdag och vi har valt dagen med tanke på att helgerna i december ofta är uppbokade långt i förväg. Så varför inte göra vardagen lite festlig och gå på konsert en onsdag? säger Carolina.