Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-10-22 KL. 13:39

De hyllas för sitt engagemang

De hyllas för sitt engagemang

Kommunfull-mäktige började utnämna Månadens person under hösten 2019. I år delades utmärkelsen bara ut en gång, i mars, innan det beslutades om uppehåll på grund av corona. Nu är det dags igen och då är det hela 13 personer som uppmärksammas.

Månadens person eller ideell organisation syftar till att uppmärksamma medborgare eller ideella organisationer som på ett eller annat sätt har betydelse för oss som bor och verkar i Båstads kommun och gör goda insatser för många eller är förebilder i vårt samhälle.

Insatserna kan spänna över breda områden såsom sociala, kultur, idrott, utbildning eller föreningsliv rent allmänt. Det kan vara personer som verkar inom idrotts- och kulturföreningar, en medmänniska, någon som hälsar på gamla eller av andra orsaker får vårt samhälle levande eller en förening att fungera.

Nu återupptogs utdelningen av ”Månadens person” och då blev det inte en utan ett helt gäng personer. Det är 13 ungdomar från Båstad GIF som är unga ledare för Giffens barngymnastik. Dessa ungdomar är själva aktiva inom olika idrotter inom Giffen.

Tjejerna är inne på sitt femte år som ideella unga ledare i Båstad GIF. Tre timmar i veckan lär de barn vad rörelseglädje, gemenskap och föreningsliv innebär. De har hand om 40 - 65 barn i åldrarna 4 - 9 år. De har dessa timmar i Strandängsskolans idrottshall och det är mycket skratt och energi i hallen under de timmar som dessa unga tjejer leder verksamheten.

Dessa unga tjejerna som uppmärksammas är: Moa Mohlin, Siri Mohlin, Nelly Turesson, Hanna Turesson, Elina Söderman, Matilda Trysberg, Maja Henrysson, Thea Wedderburn, Wilma Sjöö, Filippa Sjöö, Linnea Fränngård, Lilly Lidebjer och Nadia Bauge.

Båstads kommuns motivering till att utdela Månadens person till dem är följande:
”Ni ideella unga ledare lär Båstads barn i åldrarna 4 - 9 år vad rörelseglädje, gemenskap och föreningsliv innebär på ett enastående sätt. Ert engagemang, er energi och er glädje smittar av sig på de yngsta i er förening. Ni är föredömen för dessa barn som ni leder. Men ni är också föredömen i att visa att unga ledare kan och behövs för Båstads GIF och för oss alla.”

TEXT: PETER JAKOBSSON
FOTO: BÅSTAD GIF