Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2019-11-23 KL. 09:48

Den flexibla förskolan

Den flexibla förskolan

Totalt har man plats för hela 95 barn på Tuvelyckans förskola men än så länge är det inte de volymerna som är aktuella. Men Pär-Ola Pettersson, som driver förskolan, och Yvonne Flores, förskolechef, ser med tillförsikt på framtiden.

Det är full fart bland barnen på den stora utegården när Bjäre NU är på besök. Totalt är det idag 25 barn som är inskrivna på förskolan och de allra flesta är i åldrarna 1-3 år.
– Det blir naturligt så när man startar upp en helt ny förskola, inleder Yvonne Flores. Men detta justeras av sig själv över tid så det är inget som oroar oss. Vi är väldigt glada för de barn som är här och med tanke på att vi idag endast har tjugofem barn på två avdelningar har vi verkligen mycket tid med dem och det känns väldigt bra.

Pär-Ola Pettersson driver sedan tidigare en förskola i Ängelholm och har lång erfarenhet från branschen. Han berättar att man arbetar efter ledorden service, lyhördhet och flexibilitet i allt man företar sig. Vilket gäller inte minst i kontakten med föräldrarna.
– Vi är fullt medvetna om att det är ett pussel att få ihop och vi vill vara en del i lösningen, aldrig i problemet. Vi försöker vara flexibla i allt vi gör och eftersom vi är privatägda har vi alltid korta vägar till beslut och utveckling.

Det faktum att man just nu bara utnyttjar en fjärdedel av kapaciteten är såklart något som Pär-Ola och hans kollegor vill förändra och ett led i detta är den kampanj man nyligen lanserar som går ut på att man som förälder får tre kostnadsfria månader om man tecknar ett avtal innan årsskiftet. Ett erbjudande som Pär-Ola tror mycket på.
– För oss handlar det om att nå ut till föräldrarna och jag hoppas att detta är en väg. Vi vet av erfarenhet att de föräldrar och barn som väl kommer hit uppskattar såväl anläggningen som våra medarbetare och vårt koncept!

TEXT & FOTO: JOAKIM S ORMSMARCK