Klik venligst
BJÄRE 2024-06-20 KL. 05:50

Deras sommarjobb – att sprida glädje

Av Carina Nilsson

Kajsa Påhlman och Jonatan Rick har fått Båstads kanske roligaste sommarjobb. Under två veckor ska de jobba som musiker och sångare och besöka bland annat äldreboenden, förskolor och caféer.

Deras sommarjobb – att sprida glädje
Kajsa Påhlman och Jonatan Rick kommer att synas på äldreboenden och många andra platser i sommar. Deras jobb är att vara kommunala trubadurer, något som också popikonen Per Gessle gjort. Foto: Carina Nilsson

Tjänsterna ingår i de sommarjobb som kommunen erbjuder ungdomar. Det är första gången Kulturskolan har sommarjobbare men Helene Steinlein som är chef för verksamheten tyckte det var en bra idé.

– Det har fungerat bra på andra håll så vi ville testa. Kulturskolans personal och elever är ibland ute i andra kommunala verksamheter och vi är alltid väldigt välkomna, så vi tyckte det kunde vara värt att testa det här, säger hon.

Sommarjobben gick till Kajsa Påhlman och Jonatan Rick. Båda har varit med i Kulturskolans verksamhet väldigt länge och ser fram emot uppdraget.

– Det här känns jätteroligt. Kulturskolan är fantastisk, vi har bra lärare och vi får mycket erfarenhet eftersom Kulturskolan ordnar två-tre konserter varje termin, säger Cajsa.

– Just nu håller vi på att träna in olika låtar, det är allt ifrån jazz, som vi har fått veta att många äldre gillar, till pop och rock, säger Jonatan.

Kajsa Påhlman och Jonatan Rick ser fram emot att spela i sommar. Kulturchef Helene Steinlein och läraren Daniel Pålsson hoppas att duon blir flitigt bokad i sommar. Foto: Carina Nilsson

Både Cajsa och Jonatan spelar flera instrument och sjunger vilket gör att de kan ha en bred repertoar. Båda ska också fortsätta studera musik när de börjar gymnasiet i höst.

– Jag ska läsa naturvetenskapligt program med musikprofil, säger Cajsa.

– Jag kommer att läsa på en musikskola i Helsingborg, säger Jonatan.

Just nu håller de på att ringa runt och boka spelningar. Daniel Pålsson som är slagverkslärare finns med som stöd.

– Vi hoppas att Cajsa och Jonatan får spela så mycket som möjligt, de är både drivna och duktiga musiker. Vi har fått en massa förslag på äldreboenden, fritidshem och caféer. Malenbadet är en annan plats där de kanske kan spela, säger han.

– Dessutom kan vi gärna spela på privata fester eller liknande, det är bara att höra av sig om någon är intresserad, säger Cajsa.

Cajsa och Jonatans sommarjobb pågår under vecka 25-28.

– Går det bra så kan vi förhoppningsvis ta in nya sommarjobbare på Kulturskolan nästa sommar, säger Helene Steinlein.