Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-3-13 KL. 10:02

Digital jobbmässa lockade många besökare

Digital jobbmässa lockade många besökare

Då pandemin är ett faktum så gick det inte att genomföra jobbmässan som brukligt. Därför anordnades regionens första digitala jobbmässa i ett samarbete mellan bland andra Båstads kommun, Båstad Turism & Näringsliv, Höganäs kommun, Ängelholms kommun och Rögle.

Besökarna kunde möta 50 engagerade utställare inom väldigt varierade branscher från främst Båstad, Ängelholm och Höganäs kommuner. Totalt söker dessa minst 850 nya kollegor, både säsongsanställda, sommarjobbare och tillsvidareanställda.
– Det är en väldig bredd på utställarna. Det är ingenjörsjobb, jobb inom vården till sommarjobb inom besöksnäring och restaurang, säger Erik Jansson från arbetsmarknadsenheten på Båstads kommun.

Under en eftermiddag var utställarna på plats live bakom sina digitala montrar och besökare kunde chatta, skicka CV och även ha videomöten.

Mässan fortsätter under hela mars men då finns inte arbetsgivarna på plats men all info finns kvar. Intresset var stort och runt 1300 personer hade på förväg registrerat sig som besökare till mässan.
– Det intressanta är att vi har besökare från USA, från Verbier, från Åre, Stockholm och andra platser i Sverige. Nu när det är digitalt kunde vi komma utanför Båstad och det är en stor fördel. Många är säsongsjobbare som fortfarande är på andra orter men som vill arbeta på Bjäre i sommar. Nu kunde även de besöka mässan, förklarar Erik Jansson från arbetsmarknadsenheten på Båstads kommun.Anna Silver (t.v) får hjälp med att besöka mässan av Isabelle Karlsson från Båstads kommun. På stora skärmen syns de digitala montrarna.

De som kanske inte behärskar det digitala fick hjälp av kommunen.
– Vårt uppdrag som arbetsmarknadsenhet är att alla ska kunna ta del av sånt här. Det finns de som inte har råd med en dator eller saknar uppkoppling eller kunskap. För dessa har vi öppnat i kompetenshubben där besökare kunde tidsboka ett besök där vi hjälper besökare att besöka den digitala mässan, berättar Erik.

En av de som tog den möjligheten var Anna Silver som fick vägledning av Isabelle Karlsson från Båstads kommun. Anna var ute efter jobb inom jordbruk eller lastbil.
– Det är bra att de kan göra en digital mässa när det ser ut som det gör, säger Anna.

Text & foto: Peter Jakobsson