Klik venligst
BJÄRE 2023-11-21 KL. 14:45

Dödsolycka utanför Förslöv

Av Peter Jakobsson

På tisdagsmorgonen inträffade en allvarlig olycka på väg 105 utanför Förslöv. En bil och en lastbil kolliderade och skadorna blev omfattande.

Dödsolycka utanför Förslöv
Lastbilen frontalkrockade med en bil som blev så illa tilltygad att föraren avled på platsen. Föraren av lastbilen klarade sig nästan oskadd men chockad. Foto: Räddningstjänsten Båstad

Räddningstjänsten fick larm om olyckan 07.10 och när de kom till platsen var det en rejäl olycka som de påträffade. En lastbil och personbil hade frontalkrockat på väg 105 i närheten av Förslövs tågstation.

– Det såg ut som något av fordonen kommit över på fel sida av vägen, berättar Pelle Pettersson, räddningschef i Båstads kommun.

Bilen blev kraftigt demolerad och tyvärr avled föraren i bilen. Inga andra passagerare fanns i bilen vid olyckan. Föraren av lastbilen fick ont i knäna och var ordentligt chockad efter händelsen.

Vad som orsakade olyckan är oklart. Det var halvmörkt då det höll på att ljusna på morgonen men det var inte halt eller dimmigt. Vittnen har inte observerat några djur som skulle kunnat orsakat väjningar.

Det blev ett stort pådrag med många enheter från räddningstjänst, ambulans och polis vid platsen. Räddningstjänsten fick plocka bildelar och sanera olja som runnit ut på vägbanan. Arbetet på platsen pågick i flera timmar innan vägen kunde öppna helt igen.

Anhöriga till den avlidna mannen är underrättade.