Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-03-26 KL. 17:35

Efter fyrtiofem år sattes äntligen spaden i jorden

Efter fyrtiofem år sattes äntligen spaden i jorden

Ingen som passerar längs Ängelholmsvägen lär ha kunnat missa de villor som byggs i Hasselbacken, med utsikt över byn och Laholmsbukten. Men ännu är det inte mycket som visar på nästa steg i byggnationen när projektet Utblick Båstad nu ligger i startgroparna. Hela 53 meter över havet.

Det byggs mycket i Båstad och i många fall är det exklusiva bostäder som framställs. Med exklusivt kan menas allt från materialval och planlösningar till andra mjukare värden. När det kommer till Utblick Båstad är det helt klart att det är bra byggnader som uppförs men det som kanske är mest spektakulärt är ändå utsikten över hela byn och omgivningarna.
– Utblick Båstad har en livsbejakande arkitektur som är ljus, öppen, glad och inbjudande. Målet är att du som bor här ska känna harmoni i ditt nya hem, både på utsidan och insidan i såväl bokstavlig som mänsklig mening, säger Jonas Lloyd som är arkitekten bakom hela projektet.

Projektet genomförs av Mjöbäcksvillan som redan på sjuttiotalet köpte marken i centrala Båstad för att sedan invänta rätt tillfälle att påbörja byggnationen, och försäljningen sköts av Nadjafi Kristensen Fastighetsförmedling. Efter att ha inlett med byggnation och försäljning av villor i första steget har nu försäljningen påbörjats av nästa etapp som blir flerfamiljshus på höjden ovanför. Totalt planeras 97 bostadsrättslägenheter, som byggs i fler etapper, med en utsikt som få andra på Bjärehalvön. När Bjäre NU besöker platsen för det kommande bygget är det svårt att inte hänföras av den milsvida utsikten med Laholmsbukten åt det ena hållet och Sinarpsdalen åt det andra.

Arkitekten berättar att han lagt mycket fokus på ljuset och att samtliga lägenheter har mycket stora ljusinsläpp. Burspråk, tak och fönstersättning varierar i vinklar och riktningar för att uppnå maximalt ljusinsläpp. Så oavsett om du njuter på den stora balkongen eller umgås i köket har du alltid tillgång till ljus. Massor av ljus.
– När vi första gången gick upp på Hasselbacken blev vi helt tagna av den milsvida och hänförande utsikten. Och vi bestämde oss tidigt för att denna magnifika upplevelse skulle genomsyra hela bostadsområdet. Vi vred och vände på husen, justerade vinklarna på burspråk och fönsterpartier tills vi nådde ett perfekt resultat. Det är med stolthet vi kan konstatera att alla lägenheterna i Utblick Båstad, inklusive de som ligger längst in mot entrétorget, har fantastisk utsikt, säger Jonas Lloyd.
Det är ingen tvekan om att det är exklusiva lägenheter som byggs. På översta våningen i tre av husen byggs stora representationslägenheter med oslagbar utsikt. Lägenheterna har en boyta på runt 138 kvm, två stora balkonger och en enorm takterass på hela 250 kvm, som ligger ungefär 65 meter över havet och erbjuder en milsvid utsikt i flera riktningar. Som om detta inte vore nog ingår en hiss från garaget rakt upp i lägenheten. Försäljningen går genom Nadjafi Kristensson Fastighetsförmedling som berättar att drygt tjugo lägenheter redan är reserverade.
– Utblick Båstad är ett unikt projekt i Båstad som erbjuder moderna bostadsrätter i varierade storlekar på centralt läge med underbara vyer över både havet och åsen, menar Djavad Kristensen. Detta är ett spännande projekt som jag tycker erbjuder något helt nytt på marknaden i Båstad. Samtidigt som det är exklusivt erbjuder projektet bra priser för en bred målgrupp, det finns lägenheter med detta fantastiska läge utan att det behöver kosta så mycket.

TEXT: Joakim Ormsmarck
RENDERING: Mjöbäcksvillan