Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2017-09-28 KL. 12:25

Erik lämnar styrelser

Erik lämnar styrelser

Dagens Industri kunde i förra veckan avslöja att Erik Paulsson lämnar sina styrelseuppdrag vid kommande årsstämmor. Idag sitter han som ordförande i styrelsen för Wihlborgs fastigheter, Fabege och Skistar. Han sitter också i styrelsen för Catena och Brinova, båda börsnoterade fastighetsbolag.

– Med ålderns rätt tycker jag att yngre krafter ska få träda in och utveckla verksamheten. Jag är 75 år och då ska man tänka till att man inte sitter för länge för då kanske man inte är lika effektiv. Jag har förberett detta med min familj, säger han till Dagens Industri.

I intervjun berättar Erik Paulsson att han ser det som en naturlig förändring att ta ett steg tillbaka med ålderns rätt, han fyllde 75 år tidigare i år, och nu överlämnar han till respektive valberedningar att avgöra vilka som tar över de olika uppdragen.

På Bjärehalvön är familjen Paulsson bland annat engagerade i Scandinavien Resort, Norrvikens Trädgårdar, Entré Båstad samt de två aktuella byggprojektet Agardhsgården och Gamlegården. Erik Paulsson, som alltid är aktuell på Bjärehalvön, fick i våras motta utmärkelsen Årets Ambassadör på Näringslivsfesten på Norrviken.

TEXT: Joakim Ormsmarck