Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-04-12 KL. 10:05

Ett nytt centralt bostadsprojekt

Ett nytt centralt bostadsprojekt

Nyligen lanserades ett av Båstads senaste bostadsprojekt på marknaden när anrika Villa Falken nu byter skepnad från pensionat till flerbostadshus. Mäklarna vittnar om ett stort intresse för de sju lägenheterna.

Bakom projektet står Backahill AB och Nadjafi & Kristensen Fastighetsförmedling ansvarar för försäljningen. Daniel Nadjafi berättar att intresset varit stort från start och ökat nu i samband med lanseringen. Två lägenheter är redan sålda och två reserverade, anledningarna till det stora intresset tror han är flera:
– Att köpa nyproducerat är inte alltid det lättaste då det för det mesta är på ritning. För Villa Falkens del är det under produktion och kunden kan nästan se det klara konceptet vilket är en fördel. Sedan är läget unikt för att vara nyproduktion på så central mark är svår att få tag på.Interiörkoncept från lägenhet i villa Falken.

Projektet är i högsta grad lokalproducerat med Backahill som ägare, Stellan Paulie som arkitekt och MMB som totalentreprenör och det är sju varierande bostäder växer fram, ingen är den andra lik. Daniel Nadjafi lyfter fram läget som en av de stora behållningarna, förutom boendet som i sig kommer att vara en upplevelse.
– Med sitt läge mitt mellan torg och strand har man här en perfekt utgångspunkt att njuta av Båstad från där restauranger, strand och bad ligger precis utanför dörren. Sen är det såklart skönt att bo skötselfritt och bekvämt i en stabil Brf med härliga medlemmar som blickar framåt och ut över Båstads takåsar och Laholmsbukten.

Under 1900-talet var Villa Falken en del av den framväxande badorten som förvandlades till ett tennismecka. Med sitt läge bara ett stenkast från Skånegården och hamnen kom pensionatet snabbt att få många stamgäster och under seklets andra halva och en bra bit in på 2000-talet har sommargästerna återkommit till Falken.
– Villa Falken är ett riktigt roligt projekt att arbeta med, avslutar Daniel. Det är en genuin fastighet som nu varsamt omvandlas, sedan är det såklart extra roligt att det är ett så lokalt projekt.

TEXT: JOAKIM S ORMSMARCK