Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2021-09-10 KL. 13:54

Facebookinlägg skapade oro

Av Peter Jakobsson

I en lokal Facebookgrupp för Förslöv dök det upp ett meddelande som skapade oro bland föräldrar till barn på skolan. Inlägget handlade om ett angrepp på Förslövs skola men visade sig vara något annat än vad många tolkade det som.

Facebookinlägg skapade oro

I Facebookgruppen ”Vi som bor i Förslöv” som det dök upp ett meddelande som löd ”Ett angrepp från Ängelholm mot Förslövskola och överfall av några elever.”

Bland kommentarerna som snabbt strömmade in i Facebooktråden kunde läsas att flera tolkade detta som något som var pågående. ”Vad händer?”, ”Va ???”, ”Förklara dig bättre!?” och liknande kommentarer skrevs. Några skrev att de försökt kontakta skolan utan framgång.

Skolan fick kännedom om det hela när föräldrar till elever hörde av sig till skolan angående vad som stod på Facebook och undrade vad som händer på skolan.
– Vi undersökte vad som stod på Facebook och gick omedelbart ut och undersökte om vi hade besök eller om det pågick ett angrepp eller överfall på skolan. Vi kom snabbt fram till att så inte var fallet. För att informera och lugna alla föräldrar som eventuellt hade sett inlägget på Facebook valde vi att gå ut med vår information på Unikum, förklarar Johan Runemark som är biträdande rektor på Förslövs skola.

Att vem som helst kan sprida rykten på sociala medier kan skapa onödiga situationer.
– Det är olyckligt när det skapar oro på det här sättet, säger Johan Runemark.

Bjäre NU kontaktade personen som skrivit det första inlägget och hen berättade att det var hens son som hade varit i slagsmål med andra ungdomar dagen innan inlägget skrevs.

Originalinlägget och alla dess kommentarer togs sedan bort från Facebook och en dementi om att ett angrepp pågick skrevs.

Text: Peter Jakobsson