Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
BJÄRE 2020-05-24 KL. 11:08

Flaggan hissades för Birgit Nilsson

Flaggan hissades för Birgit Nilsson

Det var kommun- styrelsens ordförande, Johan Olsson Swanstein (M), som väckte ärendet om införandet av en lokal flaggdag för att hylla den bortgångne operasångerskan Birgit Nilsson. Flaggdagen skulle vara på Birgit Nilssons födelsedag den 17 maj. Nu har flaggan hissats.

– Det är underbart att vi kan vara här och hylla Birgit på hennes födelsedag och nu även hissa flaggan för henne. Vi hade gärna haft en stor fest och öppnat för säsongen men det kunde vi ju inte genomföra av kända anledningar. Men Birgits födelsedag flyttar vi inte på, säger Gitte Lindström Harmark som är vd på Birgit Nilsson Museum.

Flaggan hissades av Johan Olsson Swanstein och kommunalrådet Ingela Stefansson (S). Efter lite strul med linorna i den starka vinden kom flaggan till slut upp till stångens topp. Efter en fanfar av Erik Lundvall tog Johan till orda.
– Det är en ära att vara här på Birgits födelsedag och få hissa flaggan nu när vi för första gången upplever denna officiella kommunala flaggdagen i Båstad. Att hylla Birgit som konstnär och ikon känns bra, säger Johan.

På grund av covid-19 har museets aktiviteter fått ändrats detta året. Museets säsongsöppning flyttas fram till den 30 juni. Birgit Nilsson-dagarnas höjdpunkt, de två festkonserterna på den stora utomhusscenen vid museet, har flyttats till nästa år lördag den 14 augusti och söndag den 15 augusti 2021. De har lyckats boka om dirigenten Evan Rogister, Helsingborgs Symfoniorkester, solister och körer.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON